Együttműködés jöhet létre az ORinggel





Szándéknyilatkozatot írt alá az Óbudai Egyetem és az ORing Industrial Networking Corp. február 7-én. Az ORing vezetékes és vezeték nélküli kommunikációs hálózatokhoz fejleszt eszközöket, szoftvereket és nyílt architektúrájú ipari hálózati megoldásokat.












A tajvani székhelyű vállalat a dinamikusan bővülő ipari IoT piac fontos szereplője. Jelen van Németországban, Lengyelországban, Indiában, Kínában és az USA-ban. Az ORing termékeit megtalálhatjuk Smart City és Smart Grid megoldásokban, vasúti irányítórendszerekben, a gyártás- és épületautomatizálásban.


A tervezett együttműködés keretében az ORing hardver eszközöket telepít az Egyetemre és szoftver platformját elérhetővé teszi a Kandó Kálmán Villamosmérnök Kar és a Neumann János Informatikai Kar oktatói és hallgatói számára. Az erről szóló szándéknyilatkozatot Prof. Dr. Kovács Levente rektor és Angus Shih, az ORing vezérigazgatója írta alá.


A találkozón felmerült a Hackathon versenyek megrendezésének ötlete, amely során az NB-IoT kommunikáció biztosította lehetőségeket kihasználva, szenzorokat, LED világítótesteket, okos mérőórákat, a parkolást segítő eszközöket kapcsolhatnak össze a hallgatók és új okosváros megoldásokat fejleszthetnek ki a csapatok.


Az ORing február 5-én és 6-án kiállítóként vett részt az Óbudai Egyetemen megrendezett XI. LED konferencián és a konferencia programját kibővítve, február 7-én okosváros bemutatót és műhelybeszélgetést szervezett szintén a Bécsi úti campus-on. A rendezvényen kétszáznál is több szakember, okosváros projektekben érdekelt vállalatok képviselői és Egyetemünk oktatói és hallgatói vettek részt.


 




 


 


 








Frissítve: 2020.02.10.

Legfrissebb cikkek