Óbudai Egyetemi siker az IEEE-nél





Az IEEE Systems, Man, and Cybernetics Society elnökségi választásán az Óbudai Egyetem sikeresen továbberősítette nemzetközi kutatásszervezési irányát. Dr. Eigner Györgyöt neves, külföldi egyetemek kutatóprofesszorait megelőzve választották meg elnökségi képviselőnek.












Az IEEE Systems, Man, and Cybernetics szakmai közösség 2019. december 18. és 2020. január 18. között tartotta meg választását az elnökség (Board of Governors) Member-at-Large képviselői helyeire. Az elnökség választmányi bizottsága 12 képviselőjelöltet javasolt a tagság számára a választás során, petíciós jelölt - vagyis a tagság közvetlen javaslata egyéni képviselői mandátumra - nem volt. A bizottság képviselőnek jelölte Dr. Eigner Györgyöt, a Neumann János Informatikai Kar adjunktusát, az Élettani Szabályozások Kutatóközpont posztdoktor kutatóját is. A választáson a tagság tehát - amely jelenleg 5000 fő körüli létszámot számlál - megválasztotta őt elnökségi képviselőnek a 2020-22-es ciklusra.


Dr. Eigner Györgyöt neves, külföldi egyetemek kutatóprofesszorait megelőzve választották meg, köszönhetően többek között a 2017-19-es képviselői ciklusában végzett szerteágazó önkéntes és szakmai tevékenységnek. Az Óbudai Egyetem ezzel sikeresen tovább erősítette a Prof. Dr. Kovács Levente rektor által kijelölt nemzetközi kutatásszervezési stratégiai irányt, valamint az SMCS regnáló elnökének, Prof. Dr. Rudas Imre alapító rektor számára további megerősítést jelent az eredmény. Az adjunktus által megerősített, valamint kiépülő kapcsolatokból az Egyetem minden polgára profitálhat.


Gratulálunk adjunktus úrnak és további sikereket kívánunk neki!








Frissítve: 2020.01.30.

Legfrissebb cikkek