Székesfehérváron helyben képez szakembereket az Óbudai Egyetem





Megerősítette stratégiai együttműködését Székesfehérvár és az Óbudai Egyetem a felsőoktatási intézmény kihelyezett ünnepi Szenátusi ülésén január 27-én. Közös célként jelölték meg a műszaki és informatikai területeken hasznosítható felsőoktatási képzés helyben történő biztosítását.












Az eseményen az Óbudai Egyetem vezetése „Pro Universitate” kitüntetést adományozott Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata részére. A kitüntetés a város vezetésének és közösségének szól, a példaértékű együttműködésért, a műszaki felsőoktatás fejlesztése és megerősítése érdekében végzett munkáért, valamint az Alba Regia Műszaki Kar működésének hosszú távú támogatásáért. Az elismerést Dr. Cser-Palkovics András polgármester vette át, aki szintén köszönetét fejezte ki az Egyetem vezetésének és ezt követően Prof. Dr. Kovács Levente rektornak és Dr. habil Györök Györgynek, az Alba Regia Műszaki Kar dékánjának díszoklevelet ajándékozott a jeles esemény kapcsán. A felek egyúttal a két intézmény stratégiai partnerségét megerősítő együttműködési megállapodást is aláírtak.


Dr. Cser-Palkovics András polgármester ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott: „Soha nem volt nagyobb szükség egyetem és város együttműködésére, mint most.” Kifejtette, hogy a felsőoktatás megerősítése közös érdek, hiszen abból az Óbudai Egyetem és Székesfehérvár is profitálhat. A 21. századi elvárásoknak megfelelően képzett szakemberek az egyetemi képzésből kell, hogy kikerüljenek, akik a helyi gazdaság fellendítésében jelentős szerepet játszhatnak.


Prof. Dr. Kovács Levente rektor beszédében kiemelte, hogy Székesfehérvár vezetése sokat tett a sikerért, komoly szerepet játszott a mintaértékű helyi duális képzés indításában, és a helyi robotikai laboratórium megalapításában. Egyúttal a helyi közösség is jelentős segítséget nyújtott a műszaki felsőoktatás fejlesztésében. A kihelyezett Szenátusi ülésen megerősítették a korábbi együttműködést a közös stratégiai célok eléréséért. Az egyeztetéseknek megfelelően a felkért szakmai munkacsoport már dolgozik a szakképzés átalakításának érdekében: a műszaki, informatikai területeken hasznosítható felsőoktatási képzés helyben történő biztosításán.











Frissítve: 2020. 01. 28.

Legfrissebb cikkek