Sok kisgyerek karácsonyát varázsoltuk szebbé





Idén is szervezett karácsonyi adománygyűjtést az Óbudai Egyetem, amellyel az intézmény budapesti és vidéki telephelyeinek vonzáskörzetében működő, főként hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó óvodákat és iskolákat támogattuk. Egy héten keresztül, december 2-tól 6-ig vártuk az Egyetem polgárainak felajánlását az intézményünk területén felállított adománygyűjtő pontokon.












A játék, mesekönyv, kreatív eszköz, tartós élelmiszer formájában beérkezett adományok ovisok és kisiskolások, valamint családjuk karácsonyát varázsolhatja szebbé. A beérkező adományokat az az Óbudai Almáskert Óvoda Csicsergő Tagóvoda, a Napraforgó Egyesített Óvoda Napsugár Tagóvoda, a székesfehérvári Szent Imre Iskolaház, illetve a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde Baglyasi Tagóvoda számára juttattuk el. A vidéki telephelyeken Székyné Dr. Sztrémi Melinda Anna, a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely igazgatója, valamint Pogátsnik Monika, az Alba Regia Műszaki Kar oktatási dékánhelyettese adta át a felajánlott adományokat.


A III. kerületi Csicsergő Tagóvodába járó gyerekeknek családias hangulatú ünnepségen adta át az összegyűlt ajándékokat Ormándi Gabriella kancellár, aki mese felolvasásával is kedveskedett a nagycsoportosoknak. A VIII. kerületi Napraforgó óvoda Napsugár Tagóvoda gyermekeinek Dr. Seebauer Márta oktatási rektorhelyettes vitte el a jótékonysági akció keretében összegyűlt játékokat, ruhákat.


Az Óbudai Egyetem számára kiemelten fontos cél a társadalmi szerepvállalás terén az intézmény vonzáskörzetében élő hátrányos helyzetű gyermekek támogatása. A társadalmi felelősségvállalás melletti elkötelezettséggel összhangban az Egyetem vezetése kiemelt figyelmet fordít a jövő nemzedékére, és fontosnak tartja, hogy a minőségi oktatáshoz és neveléshez szükséges környezet már az óvodás és kisiskolás korú gyermekek számára is biztosított legyen.


 












Frissítve: 2019.12.19.

Legfrissebb cikkek