Fényjátékban pompázik az egyetem udvarán álló mozdony





Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar hallgatói és oktatói idén is ötletes ajándékkal lepték meg az Egyetemre látogatókat és a környéken lakókat. Az adventi készülődés jegyében a Kar Bécsi úti épületének udvarán található V43 típusú villanymozdony karácsonyi díszkivilágítást kapott. Az emlék-járművet fényfüzérekkel díszítették fel, melyek zenei aláfestésre villognak minden este. A program nyitórendezvényét december 6-án tartották, nagy érdeklődés mellett.












Dr. Kopják József, a Kar docense az eseményen elmondta: „- Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara oktatóinak beágyazott rendszerekkel és IoT technológiával foglalkozó csapata először az elmúlt évben alakította át az egyetem Bécsi úti Campusának udvarán található V43-as villamosmozdonyt karácsonyi zenéket játszó és ütemre villogó emlék-járművé.”


Az oktatók tavaly és ebben az évben is megkérték a hallgatókat, hogy a mozdony vizuális adottságait kihasználva készítsenek az általuk választott karácsonyi zeneszámokra fényjátékot. Idén a tavalyi 8 mellé 17 új fényjáték készült.


Az átadóünnepségen részt vett dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere is. Megköszönte az egyetem munkatársainak és hallgatóinak, amint fogalmazott: „csodálatos élményt biztosítanak az itt élőknek és az erre járóknak egyaránt.” Hozzátette: - „az önkormányzat vezetése erősíteni szeretné kapcsolatát az egyetemmel.” Beszéde végén példaértékűnek nevezte a műszaki felsőoktatási intézmény közösségi erejét.


Dr. Felde Imre, ipari és üzleti kapcsolatokért felelős rektor-helyettes az egyetem képviseletében köszöntötte a jelenlévőket. Úgy fogalmazott, hogy egy egyetem akkor működik jól, ha nemcsak az oktatásra helyez nagy hangsúlyt, hanem megfelelően részt vesz a társadalmi életben, például közreműködésével akár segítheti az önkormányzatok működését is. „Az Óbudai Egyetem vezetése mindig nyitott volt az ilyen jellegű feladatok elvégzésére.” Zárszavaiban felkérte a polgármestert, hogy az önkormányzat vezetése működjön közre abban az egyetemmel, hogy a városrész és az intézmény is egy vidám és szellemileg magas potenciált képviselő hely legyen.


A hallgatók és oktatók közös munkájának köszönhetően 25 karácsonyi hangulatú zeneszámra készült fényjáték látható és hallható 2020. január 6-ig mindennap 16:30 és 21:00 között. A mozdony tíz percenként játszik le egy zeneszámot. A műsorrend folyamatosan változik. A látogatók további információk mellett az aktuális műsorrendet a következő honlapon találják meg: https://v43.uni-obuda.hu/








Frissítve: 2019.12.09.

Legfrissebb cikkek