Az innováció irányait vizsgálták a Kandó Klub második ülésén

Az innováció irányairól, a negyedik ipari forradalomról, valamint a felsőoktatás és a szakképzés helyzetéről vitáztak a résztvevők a Kandó Klub második ülésén, 2019. november 27-én, az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Bécsi úti telephelyén. A rendezvény helyszíne zsúfolásig megtelt a sok érdeklődővel.

A rendezvényt Dr. Trautmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem docense és Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg Ezután kerekasztalok mellett volt lehetősége az Óbudai Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóinak arra, hogy kamarai tisztségviselőkkel, egyetemi oktatókkal és gazdasági vezetőkkel együtt formáljanak véleményt a budapesti közép- és felsőfokú szakképzés helyzetéről, innovációról és innovációs irányokról.

A terem befogadóképességét is felülmúlta az érdeklődés. A hallgatók élénk párbeszéd közepette vitatták meg a kerekasztalok témáit és nagyon értékes gondolatokkal járultak hozzá a rendezvény sikeréhez.

A mentorként részt vevő tisztségviselők és szakemberek között a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarát Nagy Elek elnök, Kupcsok Lajos elnöki főtanácsadó, Zsabka Zsolt, a Kandó Klub elnöke, a BKIK Ipari tagozatának elnöke és Nánásy Csaba, tagozati alelnök képviselte. A felsőoktatási intézmények részéről Dr. Trautmann László, a Budapest Corvinus Egyetem oktatója, Szén István, az Óbudai Egyetem KVK oktatója, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Szakkollégium igazgatója és Borsos Döníz, Óbudai Egyetem KVK oktatója, a vállalkozói oldalról pedig Tankó Zoltán, az Ikarus Járműtechnikai Kft. és Antal Attila, a BUM Kft ügyvezetője vettek részt a kerekasztal-beszélgetésekben. A rendezvényen a Kandó Kálmán Villamosipari Szakkollégiumot Habram István elnök és Szántó Marcell alelnök képviselte.

A Kandó Klubot a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Szakkollégium és a Budapesti Corvinus Egyetem azért hívta életre, hogy támogassa a főváros gazdasági és technológiai alkalmazkodását a negyedik ipari forradalomhoz, a digitalizáció kihívásaihoz. Erősíteni szeretnénk a vállalkozók és a jövő műszaki, gazdasági és humán értelmiségének együttműködését a köztük lévő párbeszéd megteremtésével. Rendezvényeinken arra törekszünk, hogy a közös gondolkodás mellett lehetőség legyen személyes kapcsolati hálók kiépítésére is a hallgatók és a vállalkozók között. Ennek részeként közös kutatásokat és azok témáit feldolgozó rendezvényeket szervezünk.
Frissítve: 2020.10.15.

Legfrissebb cikkek