Stratégiai megállapodást kötött az Óbudai Egyetem és az IT Services Hungary





Az IT Services Hungary (ITSH) együttműködést kezdeményezett az Óbudai Egyetemmel. A tárgyalás eredményeként a cég 10 millió forint értékű támogatást biztosít az Intézmény számára, hálózatos eszközök formájában. Egyúttal a hallgatóknak gyakornoki lehetőséget, mentoringot, 1 millió forint értékű ösztöndíjat és a diploma megszerzését követően teljes állású pozíció megszerzésének lehetőségét kínálja. A stratégiai megállapodás részeként a felek együttműködési megállapodást írtak alá. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.













Az ITSH a vidéki intézményi együttműködésekhez hasonlóan szoros partneri kapcsolatokat szeretne felépíteni a fővárosban is. Ennek következő mérföldköve az Óbudai Egyetemmel kötött stratégiai megállapodás.


Az Egyetem és az ITSH közös munkájában kiemelt szerepet játszik a hallgatók tehetséggondozása, a közös oktatási projektek végrehajtása, az innovációs tevékenységek ösztönzése a műszaki informatika területén, illetve a munkaerő-piaci elvárásokhoz igazodó képzési struktúra kialakítása.


A jelen stratégiai megállapodással egyidőben egy egyedi, E-LIT nevű tehetségprogram is elindul, amelyet elsőként a Neumann János Informatikai Kar (NIK) hallgatói vehetnek igénybe Budapesten. A program gyakornoki lehetőséget, ezzel egybekötött mentoringot, 1 millió forint értékű ösztöndíjat, majd a diploma megszerzését követően teljesállású pozíció megszerzésének lehetőségét kínálja.


Ugyancsak a stratégiai megállapodás egyik első lépéseként az ITSH a NIK Wi-Fi hálózatának korszerűsítéséhez nyújt 10 millió forint értékű támogatást, hálózatos eszközök formájában. Az új hálózatot a karon körülbelül 2000 hallgató és oktató fogja használni.


A sajtótájékoztatón Prof. Dr. Kovács Levente úgy fogalmazott:


Az Óbudai Egyetemen 2019. július 15-én indult rektori ciklusom egyik stratégiai eleme az Ipar 4.0 kihívásainak megfelelően stratégiai megállapodások kötése a piac meghatározó szereplőivel. Elsők közt ezt az ITSH-val tesszük. A cég mind az oktatásra és kutatásra (vagyis a humántőke), mind az infrastruktúra fejlesztésre külön gondot fordítanak, hogy képzőhelyünk a kor kihívásainak megfelelően újuljon és naprakész lehessen.

Az ITSH részéről Erik Slooten, a cég ügyvezető igazgatója nyilatkozott:


„Az Óbudai Egyetem egy dinamikusan fejlődő oktatási intézmény, sok tehetséges hallgatóval. A most kötött megállapodás fontos mérföldkő az ITSH életében is: úgy érezzük, ez megmutatja, mennyire elhivatottak vagyunk egy erős oktatási kapcsolat kiépítésében az egyetemekkel Budapesten. Ezeknek az intézményeknek ugyanis fontos, hogy naprakész tudást biztosítsanak hallgatóiknak, nekünk pedig az, hogy kiváló szakemberek kerüljenek a munkaerőpiacra.”








Frissítve: 2019.11.27.

Legfrissebb cikkek