Három oktatónk is Mestertanár Aranyérmet kapott a XXXIV. OTDK záróünnepségén





Mestertanár Aranyérem kitüntetésben részesült Dr. habil. Molnár András, az Óbudai Egyetem általános rektorhelyettese, Sándor Tamás, a KVK adjunktusa és Dr. Vámossy Zoltán, a Szoftvertervezés és - fejlesztés Intézet igazgatója az Országos Tudományos Diákköri Konferencia záróülésén nemrégiben












Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) hagyománya, hogy a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében rendezik az Országos Tudományos Diákköri Konferencia záróülését ünnepélyes keretek között. Ekkor köszöntik a szekciót rendező ügyvezetéseket és adják át az OTDT kitüntetéseit. Az ügyvezetések Lovász Lászlótól, az MTA elnökétől, Csányi Sándortól, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatójától, valamint Szendrő Pétertől, az OTDT elnökétől vehették át az elismeréseket.


A minőségi felsőoktatás érdekében kifejtett munkásságának méltányolására az OTDT két évtizede Mestertanár Aranyérem kitüntetést alapított mindazon oktatók és kutatók jobb megbecsülése és ösztönzése céljából, akik az egyetemisták és a főiskolások kötelező tananyag elsajátításán túlmutató, tudományos diákköri, szakkollégiumi vagy egyéb önképzési formában megvalósuló tudományos tevékenységének elősegítéséért, kibontakoztatásáért és elismeréséért témavezetőként és a tudományszervezés terén éveken át kiemelkedően eredményes, áldozatos munkát végeztek. Az Egyetem és elődintézményeinek történetében még sosem fordult elő, hogy három oktató kollégánk is Mestertanár Aranyérem kitüntetésben részesüljön.


A tudományos diákköri tevékenységet segítő munkájáért a díjakat Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium tudás- és innováció menedzsmentért felelős államtitkára, Szendrő Péter, az OTDT elnöke, valamint Pénzes Béla, a TDK-ért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke adták át. Mestertanár Aranyérem kitüntetésben részesült Dr. habil. Molnár András, az Óbudai Egyetem általános rektorhelyettese, Sándor Tamás a KVK adjunktusa és Dr. Vámossy Zoltán, a Szoftvertervezés és - fejlesztés Intézet igazgatója. Dr. Vámossy Zoltán az Óbudai Egyetem jogelőd intézménye, a Budapesti Műszaki Főiskola főiskolai docenseként 2005-ben már részesült az elismerésben, de az OTDT elnökségének javaslatára, 2019-ben másodszor is megkapta a kitüntetést.


(Forrás: http://otdt.hu/hu/news/64)


A képeket Szidor N. Gábor készítette.








Frissítve: 2019.11.25.

Legfrissebb cikkek