Élmény-látogatás a robotoknál





Az Óbudai Egyetem Robottechnikai Szakkollégium szervezésében a hallgatóknak lehetősége nyílt látogatást tenni a KUKA Robotics R&D budapesti központjában október 17-én. A jelentkezők többsége a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karról érkezett, mellettük részt vettek a programon a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki, illetve Neumann János Informatikai Karról érkezett egyetemisták és több külföldi hallgató is.












A 23 diákból álló csoportnak - a Dorottya udvari irodához érkezve - kedves fogadtatásban volt részük. A vendéglátók ajándékkal kedveskedtek a résztvevőknek. Ezt követően Grósz László, a kutatási és fejlesztési részleg vezetője tartott bemutatót a cég történetéről, működéséről valamint az aktuális fejlesztésekről. Az interaktív prezentációnak köszönhetően a hallgatók igen aktívak voltak, több kérdést is feltettek a robotok működéséről, jövőjéről, szerepükről az iparban és a társadalomban.


A laborlátogatáson a hallgatók közvetlen közelről tapasztalhatták meg, hogyan működnek a robotok, milyen tesztelési fázisokon esnek át a piacra kerülés előtt. Lehetőségük nyílt kipróbálni egy tesztelés alatt álló robotot, melyet félve, de annál nagyobb lelkesedéssel próbáltak ki. A hallgatók, kivétel nélkül, nyitottak és kíváncsiak voltak.  A résztvevők pozitív tapasztalatokkal és élményekkel gazdagodva tértek haza. Többeknek felkeltette az érdeklődését a KUKA gyakornoki programja, így a látogatás igazán sikeresnek mondható. A nagy érdeklődésre való tekintettel további látogatásokat terveznek a szervezők, többek közt a Dataplex-hez és a Flexman Robotics-hez.


A programokról a Robottechnikai Szakkollégium Facebook és Instagram (rosz.oe) oldalán is találhatók részletes információk. Érdemes követni mindkét platformot.









Frissítve: 2019.10.29.

Legfrissebb cikkek