Több száz álláslehetőséggel várták a hallgatókat - Óriási érdeklődés övezte a 23. állásbörzét





Az Óbudai Egyetem 23. állásbörzéjén az ország valamennyi munkaerő-piaci szektora képviseltette magát. A kétnapos esemény népszerű volt az érdeklődők számára, hiszen az állásbörzén a cégek információkat nyerhetnek a lehetséges munkavállalókról, a hallgatók pedig élesebb képet kaphatnak a végzettségüknek megfelelő munkaerő-piaci kínálatról.Az óbudai után, október 17-én a Józsefvárosi Campus is megtelt.












Prof. Dr. Kovács Levente Rektor úgy fogalmazott: - az, hogy az ország neves cégei és intézményei számára fontos a rendezvényen való részvétel, ékes bizonyítéka annak, hogy az Óbudai Egyetem a mai műszaki felsőoktatás gyakorlatorientált fellegvára. A vállalatok, intézmények képviselői régóta szoros és jó kapcsolatot ápolnak az Intézmény oktatási portfolióját kezelő szakembereivel. Fontosnak tartjuk, hogy a tehetséges hallgatókat időben szólítsuk meg. Éppen ezért a börze nemcsak a végzősöknek jelent páratlan lehetőséget, hanem a fiatalabbaknak is, akik szakmai gyakorlati helyet keresnek.


A Rektor beszédében felidézte az Egyetem szlogenjét, mely összefoglalóan úgy szól: tehetség, siker, közösség – ez a három szó tökéletesen jellemzi az állásbörzét is – tette hozzá Kovács Levente.


Dr. Horváth Zita, felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: - a szakemberek és a hallgatók alapelvárása, hogy az egyetemeken magas legyen az oktatás színvonala. Az Óbudai Egyetemen mindemellett jelentős szerephez jut a kutatómunka is. Az Intézményben végzett hallgatók a XXI. századi elvárásoknak megfelelő elméleti tudáshoz és gyakorlati tapasztalathoz jutnak. Van ugyanakkor még egy feladata a felsőoktatási intézménynek. Ezt hívjuk mi harmadik missziós tevékenységnek. kiemelten fontos, hogyan tud egy egyetem adekvát válaszokat adni a munkaerő-piaci igényekre. Idézőjelben szólva, hogyan képes láthatóvá tenni „magát”. Ehhez elengedhetetlen a jó kapcsolatrendszer fenntartása az ipari-gazdasági területeken is. A hallgatók mindezeket áttekintve visszaigazolást kaphattak arról, hogy biztos siker vár rájuk. Az állásbörzén a cégek információkat nyerhetnek a lehetséges munkavállalókról, a hallgatók pedig élesebb képet kaphatnak a végzettségüknek megfelelő munkaerő-piaci kínálatról. A hagyományosan megtartott rendezvény szemmel láthatóan hosszas együttműködés gyümölcsöző eredménye.


43 cég, 300 állásajánlattal várta a hallgatókat


Az állásbörze kiváló alkalom volt mind az új munkaerő, mind a leendő munkahely feltérképezésére. A személyes találkozás lehetőséget adott a közvetlenebb kapcsolat kialakítására a hallgatók és a majdani munkaadók között. A börzén részt vevő cégek felmérhették a diploma előtt álló diákok szakmai felkészültségét, tapasztalatát és a munkavállalással kapcsolatos elképzeléseiket, miközben bemutathatták cégüket az érdeklődő fiataloknak. Az állásbörze nem csak az államvizsga előtt álló végzősöknek nyújtott hasznos segítséget, hanem az alsóbb évfolyamos hallgatóknak is, akik megismerkedhettek a kiállítók fő profiljaival, követelményrendszerükkel, gyakornoki programjaikkal, az együttműködési lehetőségekkel, illetve szakmai gyakorlati helyeket, a diplomakészítésben való közreműködési lehetőségeket találhattak.


Sok éves tapasztalat bizonyítja, hogy a rendezvényen megjelenő cégeknek és az idelátogató hallgatóknak egyaránt hasznos információkat nyújt az Óbudai Egyetem állásbörzéje.









Frissítve: 2019. 10. 18.

Legfrissebb cikkek