Győztest hirdettek a STEM tematikájú versenyen





Lezárult az Agyvihar verseny, amely az Óbudai Egyetem rendezésében valósult meg Székesfehérváron szeptember 28-án. A vetélkedőn a 9. és 10. évfolyamon tanuló diákok mérhették össze tudásukat a STEM (Tudomány + Technológia + Mérnöki tudományok + Matematika) területeken.













A felsőoktatási ágazat oktatásfejlesztési programot valósít meg az EU társfinanszírozásával, hogy több hallgató jelentkezzen matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai képzésekre.
Ezen törekvést támogatja az Óbudai Egyetem által rendezett verseny is, amely a 14-16 éves korosztályt célozta meg, ez által orientálva őket a szakterületeken rejlő lehetőségek felfedezésére.


A döntő fordulót megelőzően 5 csapatot a szakmai zsűri, egyet pedig a közönség választhatott ki a végső megmérettetésre. A döntőbe jutott csapatok tagjainak különböző nehézségi fokozatú STEM feladatokat kellett megoldaniuk a helyszínen biztosított eszközök felhasználásával. A csapatban gondolkodás, az algoritmusok kidolgozása és megvalósítása mind hozzájárultak ahhoz, hogy fejlődjön a résztvevők kreativitása az informatika, a matematika és a fizika területén.


A vetélkedőt Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora nyitotta meg, majd Molnár Tamás, az ifjúsági és civil ügyek tanácsnoka buzdította a tanulókat a kreatív feladatmegoldásra. A bírák, akik több régióból érkeztek a versenyre, felállítottak egy rangsort, amely alapján díjazták a hallgatói munkákat.



Az eredmények az alábbiak szerint alakultak:


1. Bakteriofág csapat, Gymnázium – Gimnázium Fil’akovo Fülek.
Nyereményük: egy 3D-nyomtató, 5 mobiltelefon és 5 darab vásárlási utalvány.


2. Prof1 csapat, Lánczos Kornél Gimnázium.
Nyereményük: 5 mobiltelefon és 5 darab vásárlási utalvány.


3. Ez nehéz kérdés csapat, Székesfehérvári SZC Széchenyi István
Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola.
Nyereményük: 5 mobiltelefon és 5 darab vásárlási utalvány. 
 



A helyezést el nem érő csapatok versenyzői és felkészítő mentor tanáraik vásárlási utalványban részesültek.

Gratulálunk minden versenyzőnek és mentornak!


A versenyt az EFOP-3.4.4.-16-2017-00019
„Az Óbudai Egyetem STEM stratégiai fejlesztései”
elnevezésű projekt részeként rendezték meg.


  










Frissítve: 2019.10.09.

Legfrissebb cikkek