Családi nap az Óbudai Egyetemen- „A család az első!”





A nagy sikerre való tekintettel a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom együttműködő partnereként, immár második alkalommal biztosított helyszínt, eszközöket, személyes, odafigyelő jelenlétet a Baba-mama-papa klubok országos találkozójának a Családbarát munkahely címmel többszörösen elismert Óbudai Egyetem. A Családi napon a kisgyermekeknek, szülőknek, nagyszülőknek szóló érdekes, színes programokkal, előadásokkal, játszóházzal, kiállítással várták az érdeklődőket a Bécsi úti Campuson október 5-én.












Az Egyetem vezetésének célja, hogy hagyományt teremtsen azzal: otthont adnak a hasonló rendezvényeknek. Az Óbudai Egyetem 2019-ben harmadszorra nyerte el az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Családbarát munkahely kitüntetést.


A programot Földesi Gabriella Kancellár nyitotta meg, aki kiemelte, hogy az intézmény tovább folytatja a családbarát újítások bevezetését. Úgy fogalmazott: - Magyarország meghatározó műszaki képzést nyújtó felsőoktatási intézményeként felvállaljuk az esélyegyenlőségi törekvéseket, a munka és magánélet összeegyeztethetőségét szolgáló családbarát intézkedések folyamatos akcióit, a szemléletmód terjesztését, a leendő vezetők érzékenyítését, a példamutatást. Számunkra kiemelten fontos, hogy a hallgatóinknak pozitív jövőképet vázoljunk, melyben a családalapításnak is helye van. Legfontosabb, hogy megtaláljuk a család és a munkahely közti egyensúlyt. Minden nehézség ellenére a család legyen az első!


Családbarát Munkahely az Egyetem


- Az Intézményben egybefonódik a családbarát munkahely és a családbarát egyetem fogalma. Itt két szinten érvényesül ez a gondolkodásmód, a közel 1000 munkatárs és a 12 ezer hallgató vonatkozásában is. Az Óbudai Egyetem 2019-ben harmadszorra nyerte el az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Családbarát munkahely kitüntetést. A megfelelő feltételek megteremtését továbbra is missziónak tartjuk, a társadalmi felelősségvállalás egy módjának – hangsúlyozta a Kancellár, aki arra is felhívta a hallgatóság figyelmét, hogy hogy az adventi időszakban kézműves foglalkozással színesített családi programot rendeznek az Egyetemen. Tervei szerint az eseményen személyesen tart majd kézműves foglalkozást az érdeklődőknek.


Az elmúlt évek családbarát projektjei az Egyetemen: párkapcsolati tréning, egyéni konzultációval, családi nap, adventi készülődés, pszichológiai, életvezetési tanácsadások az Egyetem munkatársainak. Családbarát (baba-mama) szobák kialakítása a Kandó Kollégiumban.


Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke beszédében kiemelte, hogy a több mint százéves Védőnői Szolgálat mára Hungaricum lett. Legfőbb céljuk, hogy a tanácsadásban, a prevencióban segítsék a családokat. Egészen fiatal kortól igyekeznek felkészíteni a diákokat a nagy felelősséggel járó családalapításra. Régen az idősebb generációtól tanulhatták el a fortélyokat. Ez a mai, modern világban megváltozott. A szülői szerepek sem pontosan olyanok, mint régen. A pozitívumok közt említette, hogy az édesapák sokkal jobban kiveszik a részüket a gyermeknevelésből. A szervezők igyekezete szerint a család minden tagját tudják segíteni tehát az ilyen és ehhez hasonló rendezvényeken, ahol sok jó tanácshoz juthatnak a kisgyermekes szülők.


A Családi napon a kisgyermekeket zenés játékos foglalkozásokkal, játszóházzal és más színes programokkal, a szülőket és nagyszülőket érdekes előadásokkal, kiállítással várták a szervezők.









Frissítve: 2019.10.07.

Legfrissebb cikkek