Helyben a jövő: megkezdődött az új tanév a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyen





Ünnepélyes tanévnyitó keretében, 2019. szeptember 9-én hivatalosan is megkezdődött az új tanév az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely hallgatói számára. A képzés népszerűségét mutatja, hogy az idén 21 elsőéves hallgató döntött úgy, hogy helyben szerzi meg mérnökinformatikusi oklevelét.  Az EFOP-3.4.3.-16.-2016-00023 azonosító számú, „Az Óbudai Egyetem komplex intézményi fejlesztései a felsőfokú oktatás minőségének együttes javítása érdekében” c. projekt keretében zajló képzésben, összesen 39 fő kezdte meg tanulmányait.












A tanévnyitó ünnepség az Elnökség - Dr. Molnár András, az Óbudai Egyetem általános rektorhelyettese, Dr. Dániel Zoltán, Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármestere, Dr. Kozlovszky Miklós, a Neumann János Informatikai Kar dékánja, Székyné dr. Sztrémi Melinda, a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely igazgatója – bevonulásával kezdődött, majd az ünnepi köszöntők hangzottak el.


Dr. Molnár András, az Óbudai Egyetem általános rektorhelyettese ünnepi köszöntőjében elmondta: Az Óbudai Egyetem mára a magyar felsőoktatás meghatározó szereplője, egyben hazánk vezető, műszaki képzést nyújtó, gyakorlatorientált intézménye, ahol szeptembertől, több, mint 3000 hallgató kezdheti meg tanulmányait. A hallgatói létszám évről-évre nő, mint ahogyan a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely hallgatói létszáma is évről-évre emelkedik.  


Dr. Dániel Zoltán, Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármester a helyi felsőfokú képzés fontosságát hangsúlyozta és a város támogatásáról biztosította az Óbudai Egyetem vezetőit, hallgatóit.


Székyné dr. Sztrémi Melinda, a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely igazgatója elmondta: Tanévkezdésről – tanévkezdésre egyre emelkedik a hallgatói létszám. Egyre közelebb kerülnek céljukhoz: ahhoz, hogy a Nógrád megyei fiatalok helyben építhessenek jövőt. Egyben örömmel jelentette be, hogy az idei tanévtől a duális képzési programban is részt vehetnek a mérnökinformatikus hallgatók Salgótarjánban is, így az elméleti oktatáson túl a képzésben résztvevők magas szintű gyakorlati oktatása is biztosított helyi vállalkozásnál. Végül arra bíztatta a hallgatókat, hogy őrizzék meg a tanulás iránti nyitottságukat és aktívan vegyenek részt a helyi egyetemi közösségi élet formálásában.


A Nógrád Táncegyüttes ünnepi műsora után került sor az elsőéves hallgatók fogadalomtételére, melyet követően dr. Molnár András általános rektorhelyettes, Dr. Kozlovszky Miklós, a Neumann János Informatikai Kar dékánja, valamint Székyné dr. Sztrémi Melinda igazgató kézfogással, hivatalosan is az Intézmény polgáraivá fogadták őket. A fogadalomtételhez kapcsolódó hagyományt követve a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely elsőéves hallgatóinak nevében Rezsuta Péter kötötte fel az Egyetem zászlajára a kart jelképező szalagot


 









Frissítve: 2019.09.11.

Legfrissebb cikkek