A buli megvolt, kezdődhet a tanulás… Együtt táboroztak Gólyák és Rókák





Élményekkel teli, csapatépítőnek is beillő napokat töltöttek együtt a Bánki, a Kandó-Rejtő és a Neumann-Keleti-Alba Regia Karok diákjai a szolnoki Tiszaligeten megrendezett „gólyatáborban”, augusztus 18-tól egymás után három turnusban.












Mint megtudtuk, a „Rókagárdák” összeállítása több hónapot vett igénybe a szervezőktől, de a „végeredmény” magáért beszélt: mindháromszor nagyszerű csapat állt össze. A felsőbb évesek beszámolói szerint, érkezésükkor alaposan felmérték a terepet, és beszerezték az ottani jóllétükhöz szükséges, fontos kellékeket. Befészkelték magukat a „rókalyukakba” és elégedetten várták a Gólyák érkezését. Mindent előkészítettek, hogy ők is a lehető legjobban érezzék majd magukat a táborban.


Gólyák közt a Róka


A leendő egyetemistákat Szolnokon várták a csapatkapitányok. Úton a tábor felé dalokat tanultak, odaérkezve pedig gyorsan átestek a formalitásokon: egyen-pólót kaptak és passokat. Utóbbiakon a Gólyák neve, fényképe és a programtáblázat szerepelt. Már az első naptól számos, őrültnek tűnő feladatot kellett megoldaniuk. A Gólyák nem tudták, de volt köztük egy beépített Róka csapattag is. Az igazságra csak a nap végén derült fény. Mindenki meglepetésére egyik csapat sem találta el, ki volt a „beépített ember”, és ez nagy derültséget okozott.


Egy kis komolyság után némi mulatozás


A második napon, egy kis torna után, a reggelinél már szinte régi ismerősökként köszöntötték egymást a hallgatók. Innentől még gördülékenyebben ment minden: az Egyetem képzéseiről, a diákok lehetőségekről szóló előadásokat motiváltan hallgatták a résztvevők. Délután játékos feladatokat következtek, és ha ez nem lett volna elég, este mindenki megmutathatta, milyen belevaló Gólya. És hogy beszámolójukból is idézzünk: „Ezután reggelig tartó buli következett, ahol 3 DJ is gondoskodott a megfelelő hangulatról…”


Kari tájékoztató, vetélkedő és még egy kis buli…


A tábor harmadik, azaz utolsó napján „már mindenki megfáradva reggelizett”, majd minden erejüket összeszedve részt vettek az Erasmus- és a kari tájékoztatókon. Ebéd után a csapatoknak saját táncot kellett kitalálnia és betanulnia, hogy késő délutánra már egy kész produkcióval álljanak a zsűri elé. A vetélkedőn mindenki „beleadott apait-anyait”. Az eredményhirdetéskor senki nem volt csalódott, a résztvevők örültek az ajándékoknak és okleveleknek, majd közösen buliztak egy utolsót.


Következhet életük legjobb időszaka


A tábori turnusok végén, augusztus 30-ával bezárólag a Gólyák elbúcsúztak a pár napra „kölcsönbekapott nevelőszüleiktől”, azaz a csapatkapitányoktól. A Bánki, a Kandó-Rejtő és a Neumann-Keleti-Alba Regia Karok hallgatói nem búslakodtak, hiszen tudták ezután vár rájuk éltük legjobb időszaka: az egyetemi évek.









Frissítve: 2019.09.10.

Legfrissebb cikkek