Székesfehérváron is megnyitották a tanévet





A Vörösmarty Színházban rendezték meg a „Székesfehérvári Felsőoktatási Intézmények Tanévnyitó Ünnepségét” 2019. szeptember 4-én. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar hallgatóin kívül, a BCE Székesfehérvári Campusának, valamint a Kodolányi János Egyetem elsőévesei részére hivatalosan is megkezdődött Székesfehérváron a 2019/2020-as tanév.












SZMJV Önkormányzatának kezdeményezésére és szervezésében indult el 2016-ban ez a hagyomány, hogy a felsőoktatási intézmények vezetői a városban is köszönthessék a gólyákat, valamint a hallgatói közösségek ünnepélyes keretek között is találkozhassanak, ismerkedhessenek egymással.


A város részéről Dr. Cser-Palkovics András polgármester, az Óbudai Egyetem részéről Prof. Dr. Kovács Levente rektor köszöntötte a fiatalokat a rendezvényen.


Dr. Cser-Palkovics András polgármester a tanévnyitó ünnepségen hangsúlyozta: „örömmel tölt el, hogy az elmúlt időszakban 10%-kal emelkedett a székesfehérvári felsőoktatásban részt vevő hallgatók száma. Pontosan 1700 egyetemi hallgatót köszönthetünk ebben a tanévben, akik közül több mint 500 fő elsőévesként kezdi tanulmányait.” A folytatásban köszönetet mondott az egyetemek együttműködéséért, és eredményes tanévet kívánt az oktatóknak, hallgatóknak egyaránt.


Kiemelte: bízik abban, hogy a fiatalok megkapják itt helyben azt a tudást, amellyel a saját életük kihívásaira választ tudnak majd adni. „Segítsük hozzá őket ahhoz, hogy boldog felnőttként éljenek – ha lehet, akkor itthon, és ha lehet, akkor Székesfehérváron!”- fogalmazott Dr. Cser-Palkovics András polgármester.


Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora a tanévnyitón elmondta, hogy "tudományában él az egyetem" és egy felsőoktatási intézmény kötelessége, hogy mindig meg tudjon újulni. "Egy műszaki egyetemnek olyan tudást kell adnia a hallgatóknak, amelyet el tudnak sajátítani és tovább tudnak fejleszteni, meg tudnak újítani. Tíz évvel ezelőtt a mai 10 legkeresettebb szakmából 8 nem létezett még." Elmondta, hogy 297-en elsőévesként kezdik meg tanulmányaikat Székesfehérváron. A Rektor bátorította a hallgatókat, hogy ne féljenek kérdezni és egyetemi éveiket használják ki maximálisan tudásuk bővítésére.


A köszöntőket követően a hallgatói élet bemutatásáról láthattak egy kisfilmet a résztvevők, amellyel az Összegyetemi Gólyatúrához, a Felsőoktatási Sportnaphoz, valamint a Felsőoktatási Gólyabálhoz szerettek volna kedvet csinálni a szervezők.


Holl Nándor a Székesfehérvári Hallgatói Tanács elnöke is felszólalt a rendezvényen, majd a „városi polgárrá fogadás” szertartása következett.


A rendezvény végén az intézmények hallgatói elhelyezték szalagjukat a városi zászlón. 









Frissítve: 2019. 09. 09.

Legfrissebb cikkek