Sikeres volt a pótfelvételi eljárás az Óbudai Egyetemen

Az elvárások felett teljesített az Óbudai Egyetem a 2019. évi pótfelvételi eljárásban, amelynek során idén összesen 298 hallgató nyert felvételt. Az Egyetem hat karán összesen 3513 hallgatót kezdheti meg tanulmányait a 2019/2020-as tanévben, gyakorlatilag ugyanannyian mint tavaly.

A pótfelvételi eljárásban azon leendő hallgatók kérvényezhetik a felvételüket, akik ebben az évben egyetlen felsőoktatási intézménybe sem nyertek felvételt, vagy egyáltalán nem vettek részt a felvétel eljárásban. Ebben a felvételi körben idén szinte kivétel nélkül csak önköltséges helyekre lehetett pályázni.

Az Óbudai Egyetemre a pótfelvételi eljárásban önköltséges képzésein 298 hallgató kezdheti meg tanulmányait, 95 fővel többen, mint tavaly. Ez azért is érdekes adat, mert a tavalyi pótfelvételi eljárásban felvett 292 főből 89 hallgató államilag támogatott képzésre nyert felvételt, a mérnökinformatikus üzemmérnök képzésben és a műszaki felsőoktatási szakképzésben.

Az idén a létszám megoszlását vizsgálva tudományterületek szerint legtöbb hallgató műszaki területre, utána pedig gazdaságtudományi területre nyert felvételt. A munkarendet tekintve nappali tagozaton 157, levelező tagozaton pedig 141 fő kezdheti meg tanulmányait. Legnépszerűbbek a villamosmérnöki, a gépészmérnöki és a gazdálkodás és menedzsment szakok voltak.
Frissítve: 2020.10.15.

Legfrissebb cikkek