Új arculatot kapott az Óbudai Egyetem

Az Egyetemet 2019. július 15-től új vezetők irányítják, ezzel párhuzamosan az Intézmény arculata is megújult. Az arculatváltást egy külön oldalon mutatja be Intézményünk.
Prof. Dr. Kovács Levente 2019. július 15-től az Óbudai Egyetem új rektora, 2019. február 15-től Földesi Gabriella az Egyetem új kancellárja. Az Óbudai Egyetem teljes intézményrendszerének arculati megújítása az új Rektor hivatalba lépésével megvalósult.


Az Intézmény alapításának 140 éves múltját és hagyományos értékeit, valamint a felsőoktatásban és kutatásban betöltött innovatív szerepét két – egymást kiegészítő – arculat mutatja meg: a könnyen felismerhető, geometrikus elemekből felépülő modern ÓE logó, illetve a letisztult, klasszikus címeres logó.


A modern logó sötétkék és narancssárga, illetve világoskék színt kapott, amely az Egyetem közösségi média oldalain, ajándéktárgyakon és kreatív felületeken jelenik meg. A megújult címeres, sötétkék és óarany színű logóval elsősorban az egyetemi meghívókon, díszmappákon, okleveleken és névjegykártyákon találkozhatunk.


„A modern logó egyik legnagyobb erőssége, hogy könnyen és változatosan alkalmazható bármilyen felületen. Az ÓE kezdőbetűket egy négyzet keretezi, amely ikon jelleget és letisztult formavilágot biztosít az arculatnak, így akár pecsétszerűen a legkisebb arculati elemen is hangsúlyosan tud megjelenni” – mondta Misetics Mátyás, az Óbudai Egyetem új arculatáért felelős ügynökség, a MITTE Communications kreatív igazgatója.


Az egyetemi karok részére saját logók készültek, tiszteletben tartva a karok által már korábban alkalmazott szimbólumokat, amelyek egy egységesebb, ernyőmárka rendszerben az Óbudai Egyetem modern logója mellett kaptak helyet.


Az Óbudai Egyetem arculatváltását bemutató oldal itt elérhető: arculat.uni-obuda.hu 


 


Megbízó: Óbudai Egyetem


Kapcsolattartó: Géresi Enikő - Óbudai Egyetem - kommunikációs és marketing osztályvezető


Az Óbudai Egyetem grafikusa: Nagy Krisztina


 


Ügynökség: MITTE Communications


Kreatív vezetés: Misetics Mátyás


Stratégiai vezetés: Batta Barnabás


Tervezőgrafikusok: Hegedűs Vince, Csizik Balázs, Kiss Borbála


Szövegírás: Bene Zsófia


Sajtókommunikáció: Magócsi Anikó
Frissítve: 2019. 07. 31.

Legfrissebb cikkek