Ismét Családbarát Munkahely díjat kapott az Óbudai Egyetem





Az Óbudai Egyetem harmadik alkalommal vehette át a Családbarát Munkahely díjat és a 2.000.000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást a Közbeszerzési Hatóság székházában megrendezett díjátadó ünnepség keretében. A kitüntető címet Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár adta át Földesi Gabriellának, az Egyetem kancellárjának.












Idén 52 vállalat pályázott a Családbarát munkahely elismerésre és a 77 millió forintos pályázati keretösszegre. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a családbarát programokat értékelve arra hívta fel a figyelmet, hogy azok akkor lesznek igazán értékesek, ha „emberi minőség”, családbarát mentalitás, megfelelő munkahelyi légkör is társul hozzájuk.



Számos felmérés igazolja, hogy a családok megrendült helyzete társadalmunk első számú problémája és e krízis alapvetően a párkapcsolatokban bekövetkezett változások következménye. Miután a családi életet a személyes kötődések elsődleges színterén, a családban lehet megtanulni, a kialakult helyzetre való tekintettel sikere nehezen várható el csak a családoktól.  Alapvető társadalmi célnak tekinthető tehát a felsőoktatás területén is



  • a párkapcsolatok minőségének és stabilitásának javítása,

  • a magánéleti siker szellemi és lelki megalapozása,

  • a család értékként való bemutatása és a családi életre nevelés,

  • a családbarát szemléletmód és az emberi élet tiszteletének kialakítása, a jövő leendő és aktuális vezetőinek érzékenyítése a munka-magánélet egyensúlyának fenntartása érdekében,

  • hallgatóink és munkavállalóink testi-lelki-mentális egészségének megőrzése.



Az EMMI Családbarát Munkahely pályázatának köszönhetően Egyetemünk a következő területek óraadásában szerzett gyakorlatot:



  • Családi életre nevelés szabadon választható kritérium tantárgy,

  • Párkapcsolati tréning

  • Williams Életkészségek Program


Sokféle tartalmú, terjedelmű, hatású ’tananyag’ integrálására, felsőoktatásra történő adoptálására van szükség, belső és külső szakértők bevonásával.


E folyamat lezárását 2019. december 31-ig tervezzük, az akkreditált tananyag oktatásba történő bevonása a 2020/2021 tanévtől valósulhat meg.


Célunk a tananyagok kötelezően választható kritérium tantárgy keretében történő oktatása, ill. szeretnénk, ha ezen eredményekből a magyarországi felsőoktatási intézmények is profitálhatnának.


Távolabbi terveink között komplex készségfejlesztő tréningek, szűrővizsgálatok, gyermektáboroztatás, munkahelyi bölcsőde projektelemek szerepelnek.










Frissítve: 2019.07.26.

Legfrissebb cikkek