Pro Facultas - Ünnepélyes díjátadó az Óbudai Egyetemen





Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kara, Pro Facultas a „Kar kiemelt támogatója” díjat adományozott Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának.












A Kar vezetése hagyományosan, minden évben az évzáró diplomaosztó ünnepség keretében díjat adományoz partnerintézményei részére, megköszönve ezzel önzetlen támogatásukat.



A Pro Facultas díjat a Kar dékánja adományozhatja mindazon hazai és külföldi intézmények, vállalatok, szervezetek vagy egyes személyek részére, amelyek, illetve akik az Egyetemmel folytatott együttműködés révén az oktató-nevelő tevékenységet hathatósan segítették, illetve segítik.


Idén ebben a kitüntető címben Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata részesült, melyet a Kar dékánja Dr. habil. Koltai László adott át Dr. Pappné Dr. Nagy Judit alpolgármester asszonynak.


Az Önkormányzat 2011-ben kötött együttműködési megállapodást a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karral, azon belül is a Környezetmérnöki Intézettel. 


Az együttműködés keretén belül a környezetmérnök alapképzésen tanuló hallgatók az Intézet dolgozóival közös projektekben vesznek részt a kerületben fennálló környezetvédelmi problémák felderítésére, megoldására.  A projektmunkákon belüli mérésekhez, kutatásokhoz az Önkormányzat éves szinten 1 millió forint támogatással is hozzájárul, melyből az Intézet laborjainak fejlesztésére nyílik lehetőség. Az önkormányzat képviselői részt vesznek a projektmunkák beszámolóján és közös munkával, együtt gondolkodással segítik a hallgatók felkészítését leendő munkájukra.


E tevékenység mellett a Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata különböző pályázati tevékenységeibe is bevonja a Környezetmérnöki Intézet munkatársait, hallgatóit, így részt szintén közösen vesznek részt, a „KEHOP-1.2.1. Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című projektben, mint együttműködő partner.


Az ünnepség zárásaként Dr. Pappné Dr. Nagy Judit alpolgármester asszony köszöntötte a frissen végzett diplomásainkat.


 










Frissítve: 2019. 07. 19.

Legfrissebb cikkek