A fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázatot nyert hallgatónk





„ A fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázatot” a K&H Bank 2019-ben immár ötödik alkalommal írta ki. Az elmúlt öt évben összesen 16 felsőoktatási intézmény 265 tehetséges diákja nyújtotta be színvonalas szakmai pályamunkáját a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázatra, akik közül 37-en kaptak összesen 5,6 millió forint anyagi és szakmai támogatást tanulmányuk és kutatómunkájuk folytatásához. 












Az idei évben az ország 16 felsőoktatási intézménynek 44 karáról lehetett pályázni és összesen 58 munka érkezett be. A pályamunkákat az ágazat legkiválóbb szakembereiből álló zsűri két fordulóban értékelte, és összesen 8-at részesített díjazásban.


Czompó Balázs, az Óbudai Egyetem – Alba Regia Műszaki Kar elsőéves gépészmérnök hallgatóját alapképzés kategóriájában díjazták a „Milyen megoldási javaslatokat lát az élelmiszerpazarlás megállítására?” című pályamunkájáért. Külön öröm számunkra, hogy munkáját nagyrészt agráregyetemekre járó hallgatók által készített munkák közül választották ki. A pályázat egyik célja olyan hallgatók díjazása, akik széles körű ismereteiknek – műszaki és agrárismeretek egyaránt - köszönhetően a jövőben sikerrel oldhatják meg a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos kérdéseket.


Tresó István, a K&H Agrárfejlesztési főosztály vezetője az ünnepségen megjegyezte, az ágazat fejlődéséhez, a jelenlegi hatékonyság növeléséhez elengedhetetlen az emberi erőforrás, a technika és a technológia egyidejű korszerűsítése és a mérethatékony, fenntartható gazdaságok kialakítása. Az ösztöndíjpályázat is ezért került kiírásra, megfogalmazásra, hogy a hazai mezőgazdaság versenyképességét javítani tudják.


A hallgatónak, ezúton is gratulálunk a sikeres pályamunkához!


 









Frissítve: 2019.06.27.

Legfrissebb cikkek