Egyetemi Kutató és Innovációs Központ (EKIK)

ELÉRHETŐSÉG

CÍM

1034 Budapest, Bécsi út 96/b, I. - II. em.

EMAIL
Honlap

TELEFON

Titkárság
+36 (1) 666-5730

A tudás és a kutatás szolgálatában, az innováció, valamint az alkalmazott kutatás előtérbe helyezésének céljával jött létre az Óbudai Egyetemen az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ (EKIK) az Óbudai Egyetem alapító rektorának, Prof. Dr. Rudas Imre kezdeményezésére. Amikor 2014 áprilisában megnyitotta kapuit, volt egy másik stratégiai célja is: a fiatal, kiemelkedő teljesítményt nyújtó PhD hallgatók kutatásainak támogatása, az intelligens tanulási és kutatási feltételek megteremtése, illetve egy nemzetközi szinten is elismert kutatóközpont kialakítása. Mára az EKIK nemzetközileg ismert és elismert kutatóközponttá nőtte ki magát. Szervezeti felépítésébe tartozó kutatóközpontok:   Az EKIK társult kutatóközpontjai:  

Az EKIK részeként működik az Elektronikus és Digitális Tananyagok Irodája, amely az irodaigazgató vezetésével egyetemi szinten irányítja és működteti:

  • a Moodle rendszert, koordinálja és segíti a karok elektronikus és digitális tananyagainak készítését.
  • a Kárpát-medencei Online Oktatási Centrumot (K-MOOC).
 

Az EKIK kutatóközpontjai speciális laboratóriumokkal, nagy értékű és korszerű eszközparkkal rendelkeznek. Kiemelendő a BARK-ban működő egyedi robot-park: da Vinci sebészeti robotrendszer, a humanoid robotok és a korszerű ipari robotkarok. Az EKIK-ben modern közösségi hallgatói terek állnak a kutatói és az oktatói munka rendelkezésére. Az Óbudai Egyetemen olyan modern kutatóközpont jött létre, ahol komoly kutatásokat folytatunk az egészségügyi informatika, szenzorika, adatelemzések, modellezés és szabályozás terén, illetve biotechnológiai kutatásokat végzünk, részt veszünk az Európai Kutatási Tanács ERC programjában, amely az Európai Unió legnagyobb, felfedező kutatásokat támogató pályázati rendszere. Együttműködünk a hazai orvos-elektronikai ipar meghatározó vállalataival a legnagyobbaktól a legkisebbekig. Intenzív és széles kapcsolatot ápolunk az IEEE mérnöki szervezettel, annak magyarországi egységével, az IEEE Hungary Section-nel.

A SZERVEZET FELÉPÍTÉSE

A SZERVEZET MUNKATÁRSAI

Név
Tisztség
főigazgató helyettes
Tanácsadó Testület elnöke
EKIK hivatalvezető
ügyvivő szakértő
Frissítve: 2023.05.22.