Innovatív megoldások születtek a Vethaton-on

Öt ország hallgatói vettek részt az egyetemünkön rendezett VETATHON elnevezésű hallgatói innovációs versenyen, melyet az Állatorvostudományi Egyetem és az Óbudai Egyetem közös szervezésében tartottak meg. A 24 órás megmérettetés végére innovatív ötleteket kellett kidolgoznia a csapatoknak.

Az angolul zajló verseny témája: „Új technológiai megoldások az állategészségügyben és az állattenyésztésben” volt. A versenyen indiai, libanoni, magyar, mauritiusi és üzbegisztáni fiatalok vettek részt. A megmérettetésen tizenegy mentor segítette a hallgatók munkáját, majd egy ötfős, többségében üzleti, ipari és intézményi szereplőkből álló zsűri értékelte az ötleteket és eredményeket. Az Óbudai Egyetemet Prof. Dr. Felde Imre képviselte.



A Vethaton-on az Állatorvostudományi Egyetem és az Óbudai Egyetem hallgatói mérték össze tudásukat. Az első három helyezett mindegyikében részvevőként szerepeltek egyetemünk versenyzői. Az első helyezett a Puppy World csapat lett. Témájukban azt dolgozták fel, hogy az önkormányzati és civil állatmenhelyeken „rekedt” kutyáknak milyen innovatív eszközökkel lehet új gazdát találni. A második helyen a Waste Warriors végzett, „Intézkedések az élelmiszer-pazarlás ellen” című munkájukkal. „Bronzérmes helyezést ért el az Állatbarát Foo Foo csoport. Témájuk a „Hatékony kommunikációs eszközök és módszerek az új generációs állattulajdonosok számára.” volt.

Frissítve: 2023.04.26.

Legfrissebb cikkek