Jelentkezés hackathonra: „Oltáskampány – Te hogy csinálnád?”

A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság (MEMT) a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központtal (EMK) közösen, az Egészségügyi Világszervezet Európai Regionális Irodája és a Magyar Tudományos Akadémia Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottsága szakmai támogatásával szervezi meg az „Oltáskampány – Te hogy csinálnád?” hackathont, egy innovációs versenyt egyetemi hallgatók számára. Több tudományterület – többek között az informatika, az egészségügy, és a kommunikáció – kapcsolódik és dolgozik össze ezen az ötletversenyen, kiegészülve jövendőbeli kreatív szakemberekkel.

A verseny az egyik legégetőbb társadalmi problémára próbál reflektálni, a COVID vakcinációra mint a járványkezelés legfontosabb pontjára.

Olyan egyetemi hallgatókat várnak, akikben megvan a tenni akarás a COVID-19 járvány kezelésével, illetve a vakcinációval kapcsolatban, és szívesen megméretnék magukat egy innovatív versenyen más egyetemi hallgatókkal csapatban dolgozva.

 

A versenyzők 4 fős csapatokban fognak dolgozni. A kezdeti előadásokat követően (módszertan, vakcináció fontossága) a csoportoknak megközelítőleg 24 óra áll rendelkezésére, hogy közösen egy innovatív ötletet dolgozzanak ki a megadott szempontok szerint. Ehhez segítségül hívhatják a mentorokat, akik egy előre megadott időintervallumban rendelkezésre fognak állni különböző szakmai kérdésekben. A szombati nap délutánján minden csapatnak egy rövid pitch-ben kell az ötletét prezentálni a zsűrinek. A zsűri ezután hozza meg döntését, a verseny  eredményhirdetéssel zárul.

 

A versenyt a pandémiára való tekintettel online rendezik meg 2021. december 10-11-én. Az első három helyezett - az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásának köszönhetően - jelentős pénzjutalomban részesül, amelynek egy részét a megoldásuk, kampányuk megvalósítására fordítják.

 

További információk:

https://www.facebook.com/events/200820542132563/?ref=newsfeed

https://memt.hu/oltaskampany-te-hogy-csinalnad/

 

Regisztráció:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfzhRUtqO6_QJ2G9CMk1bIARdBy2RYpoxjtTjW472lWRffqAg/formrestricted"
Frissítve: 2021.12.10.

Legfrissebb cikkek