Óbudai Egyetem Hallgatói hackathon

Kihirdették az Óbudai Egyetem idei hallgatói versenyének eredményét. A verseny célja az innováció és a hallgatói szolgáltatások minőségének javítása volt. A koronavírus okozta járványhelyzetben előtérbe kerültek a távoktatást, online jelenlétet segítő megoldások. A hallgatói csapatok valós problémákra, igényekre, kihívásokra kínáltak megvalósítható megoldásokat, melyeket az Egyetem a jövőben beépíthet saját működési modelljébe. A hallgatói innovációban rejlő potenciál kiaknázása, valamint a hallgatók érdekeinek érvényesítése az adminisztráció területén további célként jelent meg, a smart egyetemmé válás irányába.

A hallgatói verseny szorosan kapcsolódott a pályázatban vállalt, intézményen belüli multidiszciplináris fejlesztésekhez, melyek a vállalkozói szemléletet és tudás erősítését célozzák meg. AZ Óbudai Egyetem rektori stratégiájának részeként feladatának tekinti az oktatók, kutatók és hallgatók körében a kooperatív munkavégzés kultúrájának megerősítését, a karok és központok közötti szoros együttműködést. A projekt fejlesztései hozzájárulnak az intézmény partneri és kapcsolati hálójának bővítéséhez, az elismertségének növeléséhez, a KFI és üzleti eredményeinek széleskörű kommunikációjához, itthon és külföldön egyaránt.

A hallgatói Hackathon győztese gépészmérnök szakos hallgató F5 nevű csapata lett. Prezentációjukban egy, a beiskolázással szorosan összekapcsolt karrierorientációt segítő egyetemi honlap létrehozását javasolták, amely több szempontból is fontos része lehet az Óbudai Egyetem online jelentétének. Egyrészt megszólítaná a továbbtanulás előtt álló középiskolás fiatalokat, bemutatva nekik az Óbudai Egyetem képzési kínálatát, másrészt a már felvett hallgatókat is támogatná az egyetemi évek alatt, specializáció és szakmai gyakorlat kiválasztása, vagy akár elhelyezkedési lehetőségek terén. Az öltet újdonsága és legnagyobb erőssége, hogy a fejlesztők ezeket a célokat interaktív módon, például személyiség teszttel, illetve speciálisan az Egyetem szakjaira szabott tesztekkel kívánják elérni.

A verseny a 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00017 azonosítószámú „Innovációs ökoszisztéma fejlesztése az Óbudai Egyetemen” című projekt keretében valósult meg.

Megvalósítás időtartama: 2020.02.01 - 2021.07.31.

Megítélt támogatás: 77.963.447 Ft

Frissítve: 2021.04.16.

Legfrissebb cikkek