Tűzvédelmi szakmérnök

A KÉPZÉSRŐL

Célunk, hogy gyakorlati képességekkel rendelkező mérnököket képezzünk tűzvédelmi és iparbiztonsági tervező, ipari és szolgáltató cégek (versenyszféra) számára, továbbá a katasztrófavédelem (szakhatóság) speciális területeire. A képzés széleskörű ismereteket nyújt a tűzvédelmi tervezés illetve számítógépes szimulációk mellett az üzemeltetés és a forgalmazás területén is. A hallgatóink a verseny- és az állami szférából, valamint friss BSc és MSc végzettséggel egyaránt érkeznek. Már a tanulmányok során is hasznos kapcsolati tőke alakítható ki.

KINEK AJÁNLJUK?

Azoknak ajánljuk, akik a katasztrófavédelem, tűzvédelem területén szeretnének elhelyezkedni, jogosultságot szerezni.

KÉPZÉSI TERÜLET

műszaki

ELHELYEZKEDÉSI LEHETŐSÉGEK

A szakirányú továbbképzés során elsajátított ismeretek és a megszerzett végzettség a katasztrófavédelmi szerveknél, a hivatásos önkormányzati tűzoltóságoknál, a veszélyes anyagokat használó üzemek tevékenységi körében használhatók.

FŐBB TANTÁRGYAK

Tűzvédelmi és építőipari minősítések, épületszerkezetek tűzvédelme, közműépítés, tartószerkezetek tűzvédelme, égés- és oltáselmélet, tűzoltás és kárelhárítás, létesítés és használat tűzvédelme, veszélyes anyagok és kárelhárításuk, tűzmodellezés és kockázatelemzés, tűzvédelmi berendezések tervezése

KÉPZÉSI SZINT

  • Szakirányú továbbképzés

KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Budapest

KAR MEGNEVEZÉSE

  • Ybl Miklós Építéstudományi kar

KÉPZÉS NYELVE

  • Magyar

MUNKAREND

  • Levelező

FINANSZÍROZÁSI FORMA

  • Önköltséges

KÉPZÉSI IDŐ

4 félév

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

KÉRDÉSED VAN A SZAKKAL KAPCSOLATBAN?

Dr. Fehérvári Sándor
fehervari.sandor@ybl.uni-obuda.hu
telefonszám: +36 1 252 1270
Frissítve: 2023.07.19.