Települési szennyvízgazdálkodási szakmérnök

A KÉPZÉSRŐL

A szakirányú továbbképzés célja a szennyvíz-, és vízgazdálkodás szakterületre olyan szakemberek képzése, illetve továbbképzése, akik a korábban megszerzett felsőfokú szakképzettségük és szakismereteik birtokában képesek a szennyvíz- és vízgazdálkodás szakterületén építési, üzemeltetési, szakértői, beruházási, közigazgatási és vállalkozói munkakörökben a legújabb szakmai- tudományos és fejlesztési eredmények követésére és alkalmazására, specialisták a szennyvíz-, és vízgazdálkodás területén.

A szakirányú diploma igazolja a FIDIC jellegű ismeretek elsajátítását.

KINEK AJÁNLJUK?

A szakirányú továbbképzésre az vehető fel, aki legalább alapképzésben (vagy korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett mérnöki oklevéllel rendelkezik.

KÉPZÉSI TERÜLET

műszaki

ELHELYEZKEDÉSI LEHETŐSÉGEK

A végzett szakmérnökök képesek építési, üzemeltetési, szakértői, beruházási, közigazgatási és vállalkozói munkakörökben a legújabb szakmai- tudományos és fejlesztési eredmények követésére és alkalmazására, specialisták a szennyvíz-, és vízgazdálkodás területén. A szakirányú diploma feljogosít fejlesztési feladatok önálló megoldására, decentralizált, kis szennyvíztisztítók üzemeltetésére, szakreferensi feladatok ellátására önkormányzatoknál, szakhatóságoknál, valamint projekt menedzseri feladatok ellátására.

FŐBB TANTÁRGYAK

Hidrológiai alapok, hidraulikai alapok, energia ellátási alapok, szennyvíztisztítás gépészeti és irányítástechnikai rendszerek, csatornázás I., II., települési szennyvíztisztítás, települési szennyvíziszap-kezelés, szennyvíz- és iszapgazdálkodás, víz és talajminőség védelem

KÉPZÉSI SZINT

  • Szakirányú továbbképzés

KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Budapest

KAR MEGNEVEZÉSE

  • Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar

KÉPZÉS NYELVE

  • Magyar

MUNKAREND

  • Levelező

FINANSZÍROZÁSI FORMA

  • Önköltséges

KÉPZÉSI IDŐ

3 félév

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

KÉRDÉSED VAN A SZAKKAL KAPCSOLATBAN?

Kaszás Júlia
kaszas.julia@rkk.uni-obuda.hu
Frissítve: 2023.07.19.