ROBBANTÁSTECHNIKAI SZAKMÉRNÖK ÉS SZAKEMBER

KÉPZÉS ÁLTALÁNOS LEÍRÁSA, KÉPZÉSI CÉL

Magyarországon úgy a robbantástechnika, mint a kritikus infrastruktúra védelem területén olyan gyors és jelentős változások – technikai és technológiai fejlődés –, illetve súlyos biztonsági veszélyeztetettség lehetőségei figyelhetők meg, melyek szükségszerűvé teszik a terület szakemberei részére a megszerzett tudásuk folyamatos, szervezett formában történő továbbfejlesztését. A helyzetet súlyosbítja, hogy a nemzetközi terrorizmus, eddig összefüggéseiben nem vizsgált kihívások elé állítja a terület szakembereit. Ezek szükségszerűen összekapcsolják a robbantástechnika és a kritikus infrastruktúra védelem kérdéseit, melyekre az oktatásnak megfelelő válaszokat kell adnia.

KINEK AJÁNLJUK?

A képzés azoknak a robbantástechnika, a rend-, a katasztrófa- és a honvédelem különböző területein dolgozó szakembereknek nyújt korszerű elméleti és gyakorlati ismereteket, akik a korábban megszerzett szakképzettségük és felsőfokú szakismeretük birtokában képesek a szakterületükön belül felmerülő problémák megoldására, és adekvát válaszokat tudnak adni a kor követelményei által támasztott új kihívásokra.

KÉPZÉSI TERÜLET

műszaki

KÉPZÉSI SZINT

  • Szakirányú továbbképzés

KÉPZÉS NYELVE

  • Magyar

MUNKAREND

  • Levelező

KÉPZÉSI IDŐ

4 félév
levelező munkarend: 448 óra

KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar
  • Budapest

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Prof. Dr. Lukács László
szakvezető
lukacs.laszlo@bgk.uni-obuda.hu
+36 70 7386427

Lőrincz Andrea
adminisztrációs ügyek
lorincz.andrea@bgk.uni-obuda.hu
+36 1 666 5370
http://bgk.uni-obuda.hu/hu/kepzeseink/tovabbkepzesek/robbantastechnikai-szakember-es-szakmernok-szakiranyu-tovabbkepzesi-szak
Frissítve: 2022.11.29.