Rehabilitációs környezettervező

A KÉPZÉSRŐL

Célunk olyan szakemberek képzése, akik a megváltozott munkaképességű és fogyatékos személyek és idős emberek lehetőség szerinti önálló életvitelének, tanulásának, munkavállalásának feltételeit biztosító akadálymentes épített és támogató technikai környezet, használati tárgyak és gyógyászati segédeszközök tervezéséhez, kivitelezéséhez; a meglévő környezet akadálymentesítéséhez; az előzőekkel összefüggő szakhatósági tevékenységhez és az ellátó intézményhálózat működtetéséhez szükséges orvostudományi, pszichológiai, ergonómiai, szabályozási és műszaki ismeretekkel rendelkeznek.

KINEK AJÁNLJUK?

Ajánljuk mindazoknak, akik rendelkeznek legalább BSc oklevéllel és érdeklődnek az akadálymentesítés, a megváltozott munkaképességű és fogyatékos személyek munkahelyeinek és munkakörülményeinek szakszerű kialakítása, fejlesztése iránt.

KÉPZÉSI TERÜLET

műszaki

ELHELYEZKEDÉSI LEHETŐSÉGEK

A környezetvédelem, egészségvédelem és biztonságvédelem területén, az ezekkel foglalkozó cégeknél, valamint állami, önkormányzati szervezeteknél.

FŐBB TANTÁRGYAK

A megváltozott munkaképesség pszichológiai sajátosságai; akadálymentes épített munkakörnyezet; beágyazott és ambiens rendszerek rehabilitációs alkalmazása; gyógyászati segédeszközök

KÉPZÉSI SZINT

  • Szakirányú továbbképzés

KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Budapest

KAR MEGNEVEZÉSE

  • Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar

KÉPZÉS NYELVE

  • Magyar

MUNKAREND

  • Levelező

FINANSZÍROZÁSI FORMA

  • Önköltséges

KÉPZÉSI IDŐ

4 félév

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

KÉRDÉSED VAN A SZAKKAL KAPCSOLATBAN?

Dr. Jókai Erika
jokai.erika@bgk.uni-obuda.hu
+36 20 582 4994
Frissítve: 2023.07.19.