PLC szakmérnök

A KÉPZÉSRŐL

Célunk olyan szakmérnökök képzése, akik ismerik a gépbiztonságtechnikát, az IOT-t, az ipar 4.0 megoldásokat, az automatizálást, a hidraulikus és pneumatikus rendszerek felépítését, vezérlési eszközöket és feladatokat, valamint az iparban használt gépvezérlők, PLC-k és HMI-k (Human Machine Interface) programozását, működését, és ezek rendszerbe integrálását magas szinten ismerik és alkalmazzák.

Ezen a képzésen a hallgatók egy újonnan felszerelt laborban tanulhatják meg a PLC szakma rejtelmeit. Oktatóink az iparból és olyan különböző cégektől jönnek, akiknek elméleti és gyakorlati szinten is több éves tapasztalatuk van. A képzés során a hallgatók valós ipari mintaprojekteken és az iparban használt legmodernebb technológiákon keresztül sajátíthatják el az automatizálást és a PLC programozást.

KINEK AJÁNLJUK?

Ajánljuk mindazoknak, akik rendelkeznek legalább mérnöki BSc oklevéllel és érdeklődnek a fejlesztés, tervezés és programozás iránt.

KÉPZÉSI TERÜLET

Műszaki

ELHELYEZKEDÉSI LEHETŐSÉGEK

Az ipar bármely területén, legyen az autóipar, nehézipar, papíripar, bútoripar, élelmiszeripar, gyógyszeripar, mezőgazdaság.

FŐBB TANTÁRGYAK

Vezérléstechnika, szabályozástechnika, gépek és PLC-k biztonságtechnikája, PLC programnyelvek, testmodellezés és gyártás, hidraulika, pneumatika, PLC buszok, PLC-HMI

KÉPZÉSI SZINT

  • Szakirányú továbbképzés

KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Budapest

KAR MEGNEVEZÉSE

  • Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar

KÉPZÉS NYELVE

  • Magyar

MUNKAREND

  • Levelező

FINANSZÍROZÁSI FORMA

  • Önköltséges

KÉPZÉSI IDŐ

2 félév

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

KÉRDÉSED VAN A SZAKKAL KAPCSOLATBAN?

Czigány Gabriella
czigany.gabriella@bgk.uni-obuda.hu
+36 1 666 5390
Frissítve: 2023.07.19.