Légijármű-üzemeltető szakmérnök/szakember

A KÉPZÉSRŐL

Elsődlegesen az EASA Kereskedelemi Pilóta Engedély (CPL) és a hozzá tartozó műszerrepülési jogosítás, valamint hivatásos közforgalmi pilóta elméleti oklevél (ATPL theory) megszerzése. A képzés másik fontos célja, egy olyan posztgraduális képesítés megszerzése, amely kiegészíti a hallgatók meglévő szakképesítéseit, és hozzájárul a repülőiparágban történő elhelyezkedéshez, és az eredményes szakmai munkavégzéshez.
A legmagasabb szintű minőség elérése érdekében a jelenleg is folyó légitársasági pilótaképzés felsőoktatási posztgraduális integrációja rendkívül fontos. Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar az oktatási-kutatási portfóliójának bővítése érdekében a légijármű üzemeltető szakmérnök képzésre, mint az egyik lehetséges kitörési pontra tekint. Ily módon, a képzés során a közforgalmi pilóta-hallgatók alapvető mérnöki szemléletmódot sajátíthatnak el, amelynek hasznát vehetik a későbbi hajózó-, vagy repülőműszaki karrierjük során is.

KINEK AJÁNLJUK?

Ajánljuk mindazoknak, akik rendelkeznek legalább BSc oklevéllel, betöltötték a 21. életévüket, érdeklődnek a repülés iránt és szeretnének egy utasszállítógép pilótafülkéjében dolgozni.

KÉPZÉSI TERÜLET

műszaki

ELHELYEZKEDÉSI LEHETŐSÉGEK

A polgári légijármű közlekedés, azon belül főként a közforgalmi utasszállítás területén.

FŐBB TANTÁRGYAK

Elektronika, rádióforgalmazás, légi jog, repülési meteorológia, repüléselmélet, forgószárnyas légijárművek, repülési gyakorlat I.

KÉPZÉSI SZINT

  • Szakirányú továbbképzés

KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Budapest

KAR MEGNEVEZÉSE

  • Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar

KÉPZÉS NYELVE

  • Magyar

MUNKAREND

  • Levelező

FINANSZÍROZÁSI FORMA

  • Önköltséges

KÉPZÉSI IDŐ

3 félév

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

KÉRDÉSED VAN A SZAKKAL KAPCSOLATBAN?

Kovácsné Füredi Enikő
kovacsne.eniko@bgk.uni-obuda.hu
+36 1 666 5450
Frissítve: 2023.07.19.