Kiberbiztonsági mérnöki

A KÉPZÉSRŐL

Alapszakunk célja kiberbiztonsági mérnökök képzése, akik alkalmasak különböző szervezetek működését, folyamatait támogató információbiztonsági rendszerek és infokommunikációs eszközök biztonsági szempontokat figyelembe vevő üzemeltetésére, azok üzletmenet folytonosságának biztosítására. Képesek kiberbiztonsági tevékenységek összehangolására, valamint információbiztonsági irányítási rendszerek kialakítására és működtetésére, komplex információbiztonsági és kiberbiztonsági feladatok megoldására, a védelmi tevékenység szervezésére és irányítására.
A végzett hallgatók felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.

KINEK AJÁNLJUK?

Akik érdeklődnek a kibervédelem, a biztonsági alkalmazások és eszközök, a felhőbiztonság, a hálózatbiztonság és az információbiztonság és adatvédelem iránt.

KÉPZÉSI TERÜLET

műszaki

ELHELYEZKEDÉSI LEHETŐSÉGEK

Kritikus informatikai infrastruktúrát, informatikai rendszereket üzemeltető, gyártó-fejlesztő vagy olyan vállalatoknál, amely az IT rendszerek sérülékenységére és védelmére fókuszál, illetve kiberbiztonsági tanácsadással foglalkozik.

FŐBB TANTÁRGYAK

Infokommunikációs technológiák és hálózatok biztonsága; információbiztonsági irányítási rendszerek (IBIR); kiberbiztonság szabványai; informatikai rendszerek üzemeltetése; adatvédelem, adatbiztonság; információbiztonsági auditálás; web, WiFi biztonság, sérülékenység vizsgálati módszerek; dokumentumvédelem és adathordozók biztonsága; szoftverfejlesztés információbiztonsági követelményei

SPECIALIZÁCIÓK

KÉPZÉSI SZINT

  • Alapképzés (baccalaureus, bachelor, rövidítve: BSc)

KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Budapest

KAR MEGNEVEZÉSE

  • Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar

KÉPZÉS NYELVE

  • Magyar

MUNKAREND

  • Nappali

FINANSZÍROZÁSI FORMA

  • Állami ösztöndíjas
  • Önköltséges

KÉPZÉSI IDŐ

7 félév

DUÁLIS/KOOPERATÍV KÉPZÉS LEHETŐSÉGE

Nincs

KAPCSOLÓDÓ KÉPZÉSEK AZ ÓBUDAI EGYETEMEN

Kiberbiztonsági mérnöki mesterképzés

KÉRDÉSED VAN A SZAKKAL KAPCSOLATBAN?

Prof. Dr. Rajnai Zoltán
rajnai.zoltan@bgk.uni-obuda.hu
Frissítve: 2023.09.14.