Ipari robotizálási szakmérnök / szakember

KÉPZÉS ÁLTALÁNOS LEÍRÁSA, KÉPZÉSI CÉL

Az ipari robotizálási szakmérnöki képzés célja, hogy az ipar igényeinek megfelelő tudást adhassunk hallgatóinknak, mivel egyre nagyobb igény mutatkozik a robotikához értő mérnökökre. A közelmúltban két labor átépítése is megtörtént, melyben több ipari robot kapott helyet (Fanuc, UR, ABB, KUKA). Így lehetőség nyílik a robotprogramozás megismerésére egy szakirányú gyakorlatorientált továbbképzés keretében, ahol a hangsúly az ipari folyamatok, gyártósorok fenntartásán, továbbfejlesztésén, a robotintegrációs és karbantartási folyamatok megismerésén van.

KINEK AJÁNLJUK?

A képzést az ipari automatizálás és robotika iránt érdeklődő és/vagy ezen a területen dolgozó szakembereknek ajánljuk. A képzés gyakorlat orientált, lehetőséget biztosít tapasztalatok szerzésére, eszközök, berendezések megismerésére, gyakorlati használatukra.

KÉPZÉSI TERÜLET

műszaki

KÉPZÉSI SZINT

  • Szakirányú továbbképzés

KÉPZÉS NYELVE

  • Magyar

MUNKAREND

  • Levelező

DUÁLIS/KOOPERATÍV KÉPZÉS LEHETŐSÉGE

nem

KÉPZÉSI IDŐ

4 félév

KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Alba Regia Műszaki Kar
  • Székesfehérvár

FINANSZÍROZÁSI FORMA

  • Önköltséges

ELHELYEZKEDÉSI LEHETŐSÉGEK

Ipari multinacionális vállalatok, melyek az alkalmazzák az automatizálás ás robotika eszközeit. Integrátor vállalatok, projekt megvalósítási feladatokban tevékenykedő mérnöki vállalatok.

KAPCSOLÓDÓ MESTERKÉPZÉSEK AZ ÓBUDAI EGYETEMEN

Mechatronikai mérnök Msc

HA VAN KÉRDÉSED A SZAKKAL KAPCSOLATBAN, TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Dr. Széll Károly egyetemi docens
szell.karoly@amk.uni-obuda.hu
Frissítve: 2023.01.09.