Építész

KÉPZÉS ÁLTALÁNOS LEÍRÁSA, KÉPZÉSI CÉL

A mesterképzési szak célja építészmérnökök képzése elsősorban az építészeti tevékenységek tervezési területén, továbbá az ezekhez kapcsolódó készségeik révén alkalmasak önállóan irányítani műszaki feladatokat és akik elhivatottak abban, hogy mindezeket a tevékenységeket az építészet társadalmi és környezeti hatásának tudatában, eziránti felelősséggel és elkötelezettséggel végezzék. Felkészültek tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására.

- építészeti tervezés és belsőépítészet
- várostervezés és főépítész

KINEK AJÁNLJUK?

Az építész mesterképzést olyan alapképzésen végzett hallgatóknak ajánljuk, akik műszaki, mérnöki alapvégzetségük továbbfejlesztésére, a tervező építész csodálatos szakmáját szeretnék művelni. A képzésen a mérnökség mellett a művészeti attitűd egyenrangú fontossággal van jelen.

Tervezői ambícióid az alapképzést követő építész mesterszak elvégzése után a maga teljességében leszel képes kibontakoztatni és művelni.

KÉPZÉSI TERÜLET

műszaki

KÉPZÉSI SZINT

  • Mesterképzés (magister, master; rövidítve: MSc)

KÉPZÉS NYELVE

  • Angol
  • Magyar

MUNKAREND

  • Nappali

DUÁLIS/KOOPERATÍV KÉPZÉS LEHETŐSÉGE

nincs

KÉPZÉSI IDŐ

4 félév

KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Ybl Miklós Építéstudományi kar
  • Budapest

FINANSZÍROZÁSI FORMA

  • Állami ösztöndíjas
  • Önköltséges

ELHELYEZKEDÉSI LEHETŐSÉGEK

A képzés elvégzése után hallgatóink az építés szinte bármely területén önállóan tudnak munkát végezni. Alkalmasak komplex feladatokat megoldó csapat irányítójaként fellépni. Végzett diákjaink mind a tervező, mind a kivitelező cégek, önkormányzatok és egyéb építésügyi társszakmák munkavállalóivá tudnak válni, továbbá a szakmában később önálló tervezői praxisok megalakítására is képessé válnak.

HA VAN KÉRDÉSED A SZAKKAL KAPCSOLATBAN, TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Prof. Dr. Kiss Gyula kiss.gyula@ybl.uni-obuda.hu

Építészmérnöki Intézet ybl.epiteszmernoki.intezet@uni-obuda.hu

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

https://www.ymmf.hu/index.php/hu/kepzeseink/77-epitesz-msc-szak
Frissítve: 2022.11.29.