Építész

A KÉPZÉSRŐL

Célunk olyan mesterdiplomás építészek képzése, akik az épülettervezés, építészeti környezetalakítás, településtervezés, műemlékvédelem, építés-kivitelezés és -szervezés, épületfenntartás és -felújítás, valamint építésigazgatási, hatósági feladatok teljes területén kompetensek.
Szakmailag felkészültek, alkalmasak komplex műszaki feladatok önálló irányítására, és ezt az építészet társadalmi és környezeti hatásának tudatában, felelősséggel és elhivatottsággal végzik.
A végzett hallgatók felkészültek tanulmányaik doktori iskolában történő folytatására.

KINEK AJÁNLJUK?

Az építész mesterképzést azoknak ajánljuk, akik műszaki, építészmérnöki alapvégzettségük továbbfejlesztésével önálló építészeti feladatok elvégzésére szeretnének alkalmassá válni. A képzésen a mérnöki tudományok mellett a művészeti attitűd egyenrangú fontossággal van jelen.

KÉPZÉSI TERÜLET

műszaki

ELHELYEZKEDÉSI LEHETŐSÉGEK

A képzés elvégzése után hallgatóink az építés szinte bármely területén önállóan tudnak munkát végezni. Alkalmasak komplex feladatokat megoldó csapat irányítójaként fellépni. Végzett diákjaink mind a tervező, mind a kivitelező cégek, önkormányzatok és egyéb építésügyi társszakmák munkavállalóivá tudnak válni, továbbá a szakmában később önálló tervezői praxisok megalakítására is képessé válnak.

FŐBB TANTÁRGYAK

Komplex tervezés, kortárs design, kultúrtörténet, város- és közösségi tervezés, energiahatékony és ökologikus építészet, konstrukciós ismeretek, építészetelmélet

SPECIALIZÁCIÓK

Építészeti tervezés és belsőépítészeti specializáció
Várostervezés és főépítész specializáció

KÉPZÉSI SZINT

  • Mesterképzés (magister, master; rövidítve: MSc)

KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Budapest

KAR MEGNEVEZÉSE

  • Ybl Miklós Építéstudományi kar

KÉPZÉS NYELVE

  • Angol
  • Magyar

MUNKAREND

  • Nappali

FINANSZÍROZÁSI FORMA

  • Állami ösztöndíjas
  • Önköltséges

KÉPZÉSI IDŐ

4 félév

DUÁLIS/KOOPERATÍV KÉPZÉS LEHETŐSÉGE

nincs

KÉRDÉSED VAN A SZAKKAL KAPCSOLATBAN?

Építészmérnöki Intézet
ybl.epiteszmernoki.intezet@uni-obuda.hu

Dr. Sugár Viktória
sugar.viktoria@ybl.uni-obuda.hu
Frissítve: 2024.05.31.