E-mobilitás szakmérnök/szakember

A KÉPZÉSRŐL

Olyan szakmérnököket és szakembereket képezünk, akik a meglévő műszaki alapképzési képzettségük alapján széleskörű ismeretekre tesznek szert a nem kötöttpályás villamos járművek, azaz az e-járművek (trolibusz, e-busz, e-autó, hibridautó, e-robogó, e-motorbike, e-bike, e-roller, Segway) szakterületén, elsajátítják az új technológia gyakorlati alkalmazásához szükséges villamos és mechanikai, valamint informatikai elméleti ismereteket. Megtanulják az energetikai, információátviteli jelek mérését, kiértékelését, hogy magabiztosan be tudjanak avatkozni a rendszer rendellenes viselkedésének elhárításába. Megismerik az e-mobilitás, e-infrastruktúra szerepét a villamosenergia-rendszer üzemében. Átfogó ismereteket szereznek a lehetséges töltési módok, töltéscsatlakozók töltőoszlopok fajtáiról. Elsajátítják az e-töltőállomások létesítésének műszaki, jogi gazdasági feltételeit, üzemeltetésének lehetőségeit, korlátait a villamosenergia-rendszerben. Kitekintést nyernek a jövő önvezető e-autójának kérdéseire. Elemzik az e-mobilitás és a környezetvédelem kapcsolatát.

KINEK AJÁNLJUK?

Gépészmérnök, mechatronikai mérnök, villamosmérnök alapképzettséggel rendelkezők számára.

KÉPZÉSI TERÜLET

műszaki

ELHELYEZKEDÉSI LEHETŐSÉGEK

E-mobilitáshoz kapcsolódó tervezési, gyártási, telepítési, üzemeltetési, tesztelési, hibadiagnosztizálási, szervizelési, alkalmazástechnikai és továbbfejlesztési szakterületeken, valamint ezek minőségbiztosítási, auditálási, akkreditálási feladatokat ellátó feladatkörökben.

FŐBB TANTÁRGYAK

Gazdasági és környezetvédelmi szempontok; villamos motorok; teljesítményelektronika; e-infrastruktúrák; speciális munkavédelem. járműelektronika; energiaellátás; létesítés és üzemeltetés

KÉPZÉSI SZINT

  • Szakirányú továbbképzés

KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Budapest

KAR MEGNEVEZÉSE

  • Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar

KÉPZÉS NYELVE

  • Magyar

MUNKAREND

  • Levelező

FINANSZÍROZÁSI FORMA

  • Önköltséges

KÉPZÉSI IDŐ

3 félév

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

KÉRDÉSED VAN A SZAKKAL KAPCSOLATBAN?

Kádár Péter
kadar.peter@uni-obuda.hu

Barlai Edit
barlai.edit@kvk.uni-obuda.hu
Frissítve: 2023.07.19.