Események betöltése

TDK író tábor középiskolásoknak

Kezdés

2022.08.10. 08:30

Vége

2022.08.12. 16:00

Helyszín

Helyiség

BA.2.20

Feltételek

díjmentes

A TDK, a tudományos diákköri mozgalom 70 éve működik Magyarországon. Lényege a tanár és a diák alkotó együttműködése, amely a tehetséggondozás sajátos formája a felsőoktatásban. Célja, hogy tudományos műhelymunkát és ezzel minőségi többlettudást, alkotási alkalmat adjon az arra vállalkozóknak, akik tanulmányaik mellett készek arra, hogy többlettőkét gyűjtsenek szakmai és/vagy tudományos karrierálmaik megvalósításához. Mára a tehetséges középiskolásoknak is lehetőségük van bekapcsolódni a hagyományosan csak felsőoktatási hallgatók részére szervezett TDK mozgalomba. Mi több, a TDK konferencián helyezést elérő hallgatók felvételi többletpontokat szerezhetnek munkájukkal.
Annak érdekében, hogy a TDK munka megírásához, annak módszertani és tudományos hátteréhez hathatós segítséget biztosítsunk, 3 napos TDK író nyári tábort szervezünk az Óbudai Egyetem Bécsi úti telephelyén. A helyszínen szakképzett pedagógusok és egyetemi oktatók felügyelete mellett 10-15 diáknak tudunk személyre szabott segítséget kínálni.
A tábor keretében a tehetséggondozás iránt elkötelezett egyetemi tanárok kísérik a TDK kutatások előkészítő és kutató munkáját. A tábor lehetőséget biztosít a környék nevezetességeinek, mint például az Aquincum-i romok, vagy az erdei tanösvény felfedezésére is, így a diákok nem csupán a tudományos munkában tudnak részt venni, de lehetőségük nyílik a kapcsolatépítésre, ismerkedésre is.

A programon a részvétel ingyenes. A regisztrációk befogadása érkezési sorrendben történik. Regisztrációs link: https://forms.gle/spbM4fwK2VSVLfAx5

Frissítve: 2022. 06. 30.