Események betöltése

5G Hálózatok Kiberbiztonsági kihívásai

Kezdés

2022.11.10. 14:00

Vége

2022.11.10. 17:00

Helyszín

Helyiség

F09

Feltételek

díjmentes

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai, Bánki Donát Gépészmérnöki és Kandó Kálmán Villamosmérnöki kara a Nemzetbiztonsági Szakszolgálattal közös szervezésben „5G Hálózatok Kiberbiztonsági kihívásai” címmel workshop-ot szervez, melyen bemutatja az egyetem és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat közös kutatási együttműködésének keretében zajló kutatások eredményeit.

A napjainkban zajló információs forradalom ezen belül az 5G hálózatok kifejlesztése, szabványosítása és gyakorlati megvalósítása kapcsán olyan új eddig nem ismert technikai, technológiai és infokommunikációs megoldások látnak napvilágot, melyek jelentős biztonsági kihívások elé állítják a társadalom mellett a rendvédelmi szerveket is. Az 5G nem csak egy távközlési technológia, hanem a kommunikáció gerinchálózataként a digitalizáció alappillérét jelenti, amivel új lehetőségeket nyit gazdasági átalakulások és számos ipari fejlesztés előtt. Arra tervezik, hogy megfeleljen a mai modern társadalom igen nagy adat- és összekapcsolhatósági növekedésének, a tárgyak internete követelményeinek  (IoT) és több milliárd csatlakoztatott eszközzel a jövőbeli újításoknak.
A workshop-ra minden érdeklődőt és a kapcsolatok jegyében minden hasonló témában kutatót mind előadóként, mind résztvevőként szeretettel várunk.
A workshop programja, fő témakörei:
1. 5G hálózatok és fejlődési trendek (KVK)
2. 5G hálózatok szinkronizálási problémái (KVK)
3. Tanusítási keretrendszer 5G hálózatokban (BGK)
4. 5G SOC módszertan - logelemzésen alapuló felügyeleti megoldások (NIK)
5. Behatolás detektálásának lehetőségei a SOC-ban (NIK)

 

https://soc.uni-obuda.hu/esemenyek/workshopok/MTU2022/5G_halozatok_kiberbiztonsagi_kihivasai

Frissítve: 2022. 11. 02.