A New Jersey-i szakmai konferencián vett részt a NIK dékánhelyettese

Megrendezték a "Visionaries of the Future: Celebrating Mathematics, Science and the Art of Strategic Play" konferencia a Liberty Science Centerben, New Jerseyben október 11-én. Az esemény célja a modern technológia fejlődését formáló tudományos területek, köztük a játékelmélet, matematika és mesterséges intelligencia bemutatása volt. Külön hangsúlyt fektettek a magyar tudományos közösség és kutatók világszintű eredményeire, amelyek nagyban hozzájárultak a technológiai újításokhoz.

Az eseményt Paul Hoffmann, a Liberty Science Center igazgatója, az Erdős Pálról szóló "Az ember, aki csak a matematikát szerette" című könyv szerzője nyitotta meg. A rendezvényen elismert előadók adtak elő, többek között videóüzenetben szólalt meg Szemerédi Endre, Abel-díjas matematikus.

A konferencián részt vett Dr. Kertész Gábor, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának kutatási dékánhelyettese, aki a "Mathematics, AI and Quantum Science: Navigating Future Challenges" című panelbeszélgetésben osztotta meg véleményét a mesterséges intelligencia jelenéről és jövőjéről, a jövőt formáló tudományos kutatásokról. A panelbeszélgetésen részt vett továbbá Jakab Roland, a HUN-REN vezérigazgatója, Prof. Dr. Friedler Ferenc, a Széchenyi Egyetem rektora, illetve Németh Róbert, a Wisconsin-Madison Egyetem Fulbright ösztöndíjas PhD-hallgatója vettek részt, a moderátor Prof. Márka Szabolcs, a New York-i Columbia Egyetem kutatója.



A napot a felülmúlhatatlan Polgár Judit, a világ egyik legjelentősebb női sakkozója zárta, aki a stratégiai gondolkodás és a sakk oktatásában rejlő lehetőségekről beszélt, ezt követően részt vett fiatal sakkozókkal egy barátságos szimultán mérkőzésen is.

A konferencia nagy sikert aratott, és megerősítette a magyar tudományos közösség kapcsolatát kifejezetten a mesterséges intelligencia és a matematika terén. Az esemény fontos lépés volt az AI fejlődéséhez kapcsolódó új fejlesztések, stratégiák és technológiák népszerűsítésében is, különösen az oktatásban és kutatásban való alkalmazásuk tekintetében.

Az esemény programja és további részletek elérhetők a konferencia hivatalos honlapján: https://visionaryscientists.com
Frissítve: 2024.10.28.

Legfrissebb cikkek