Prof. Dr. Keith W. Hipel

Keith W. Hipel a Waterloo Egyetem Rendszermérnöki Karának egyetemi tanára, ahol a Konfliktus Analízis Csoport koordinátora. Korábban a Royal Society of Canada Tudományos Akadémia elnöke volt, valamint a Centre for International Governance Innovation (CIGI) Senior Fellow-je, a Balsillie School of International Affairs Fellow-je, és a Renison University College Igazgatótanácsának volt elnöke. Dr. Hipel különösen élvezi a hallgatók mentorálását, és elnyerte a Waterloo Egyetem Kiváló Tanár Díját, a Mérnöki Kar Tanítási Kiválóság Díját, valamint a Posztgraduális Felügyelet Kiválóság Díját, továbbá az IEEE Kanada Kiváló Mérnöki Oktató Díját.

Hipel fő kutatási érdeklődése a konfliktuskezelés, a többszempontú döntésanalízis, az időbeli sorozatelemzés és egyéb döntéshozatali módszerek fejlesztésére összpontosít, amelyek komplex, interdiszciplináris rendszermérnöki problémákat céloznak meg, a társadalom, a technológia és a környezet metszéspontjában. Munkái alkalmazási területei közé tartozik a vízgazdálkodás, a hidrológia, a környezeti mérnökség, az energia és a fenntartható fejlődés. Prof. Hipel 5 könyv, 12 szerkesztett könyv, több mint 340 folyóiratcikk, valamint számos konferencia- és enciklopédia cikk szerzője vagy társszerzője (több mint 15 200 hivatkozás; H-index = 57, i10-index = 280).

Értékes kutatói, mentorálási és szolgáltatási hozzájárulásaiért Hipel számos rangos díjat kapott, köztük a Kanadai Rend Officeri címét; a Japan Society for the Promotion of Science (JSPS) Eminent Scientist Award díjat; a Joseph G. Wohl Outstanding Career Award díjat az IEEE Systems, Man and Cybernetics (SMC) Society-tól; az IEEE SMC Norbert Wiener Award díjat; három díszdoktori címet (Franciaország, Magyarország, Kanada); a Miroslaw Romanowski Medált és a Sir John William Dawson Medált (Royal Society of Canada); a Ven Te Chow Díjat az Environmental and Water Resources Institute-tól, az American Society of Civil Engineers-től; a Jiangsu Friendship Medált; az Engineering Medal for Research and Development díjat a Professional Engineers Ontario-tól; a Fellow címet nyolc jelentős szervezettől (FRSC, FCAE, FIEEE, FAWRA, FASCE, FINCOSE, FEIC, FAAAS); és külföldi tagi kinevezést az Egyesült Államok Nemzeti Mérnöki Akadémiájában.

Frissítve: 2024.09.03.