Nyílt napon mutatkozott be az Óbudai Egyetem kaposvári villamosmérnök képzése

A Somogy megyei fiatalok számára nyújt elsősorban könnyen elérhető lehetőséget az Óbudai Egyetem kaposvári villamosmérnöki képzése. A helyi és környékbeli középiskolásoknak meghirdetett nyílt napon Dr. Rácz Ervin mb. oktatási rektorhelyettes arról is beszélt, hogy a versenyképes diploma megszerzésével szinte azonnal el tudnak helyezkedni az egyetemen végzettek. A felvételizők számára előny lehet az is, hogy a családi költségvetést kevésbé terheli, ha helyben járhatnak egyetemre.

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának (ÓE KVK) képzésébe kapcsolódhatnak be a kaposvári villamosmérnök-képzésre felvételt nyert hallgatók. A Kaposvári Campuson február 3-án tartott nyílt napon Dr. Rácz Ervin az egyetem gyakorlatorientált képzéséről szólva elmondta, hogy az intézménybe járók az első félévtől kezdve az elméleti oktatás mellett műhelyekben és laborokban ismerkedhetnek meg a mérnöki tevékenységhez tartozó műveletekkel és tevékenységekkel. Példaként említette, hogy az ÓE KVK-n 51 labor, illetve műhely áll a képzés rendelkezésére. Ez a szemlélet a tanár-diák viszonyra is jó hatással van, hiszen a közös munkák és projektek révén személyes jó viszony alakul ki a hallgatók és az oktatók között.
A rektorhelyettes a támogató ösztöndíj-rendszerről is beszélt, illetve elmondta, hogy az egyetem Szenátusának döntése értelmében a költségtérítéses díjak sem emelkedtek a korábbi tanévhez képest. A kaposvári képzés előnyeiről szólva elmondta, hogy a helyben megszerezhető diploma az egész családnak nagy segítség, hiszen nem kell számolni kollégiumi vagy albérleti díjjal sem.
A kaposvári önkormányzat is támogatja azokat, akik az Óbudai Egyetem a városban indított képzését választják. A megyében működő iparvállaltok számára is előnyös, hogy jól képzett diplomás munkaerővel számolhatnak, több vállalat már a gyakorlat során – akár duális képzés keretében – kereseti lehetőséget biztosítanak a mérnökhallgatóknak.
Dr. Sándor Tamás, az ÓE KVK dékáni hivatalvezetője előadásában ismertette a Kandó képzési portfólióját, oktatói és hallgatói közösségének mindennapjait. A magyar és angol nyelvű alapképzés mellett mesterképzésre is lehet jelentkezni, és több doktori iskola is működik az Óbudai Egyetemen.
A megjelent mintegy 120 helyi középiskolás közelebbről is megismerkedhetett a villamosmérnöki gyakorlattal. Braun Ferenc és Molnár Zsolt segítségével villogóáramkört építettek.

 
Frissítve: 2022.02.04.

Legfrissebb cikkek