Székelykáposztával „fűszereztük” közösségépítést
A közösségépítés és az egyetemi élet színesítése, valamint a gasztronómiai kultúra becsempészése az intézmény életébe – ez volt a vezérmotívuma annak az idei főzőversenyen is, ahol egyetemünk polgárai - több mint kétszázan - mérték össze főzőtudományukat az egyetem óbudai kampuszának udvarán május 31-én. A rendezvény Prof. Dr. Kovács Levente rektor kezdeményezésére, az Óbudai Egyetem Nonprofit Kft. szervezésében valósult meg.

A zsűritagok - Novák János, kollégiumigazgató, Ottmajer Szabolcs, Kukac kantin konyhafőnök, Veres Róbert, ÓE Catering Kft. operatív vezető - idén is nehéz helyzetben voltak, hiszen szinte mindegyik csapat brillírozott. Az értékeléskor fő szempontként tekintettek az elkészített étel ízére, színére, állagára, elkészítésének menetére, a csapat megjelenésére, a főzőhely hangulatára, a hagyománytisztelet megjelenítésére és az egyediségre.

A csapatok: KáposztÁSZOK, Kavargó Kanál Kommandó, KÁKposzták, Nyald meg a kanalam, Fő Zrt., Kabinet Konyha, KTI - ZöldÍzek Intézete, OFIG KONDÉR KOMMANDÓ, Edétéisz lapulisz, Meets & Greens, KandóShef, Ez nem MÜI-z, Szipi Szupi Csapat, Tesisek, Főzős Feszkós Zümi csoport, Receptre, KUKIKA, Savanyú banditák, Rejtősök, Mozgó Lábosok, RKÓEA, Nem ér, ÍZEKIK, Szummafík, The Chefs, páNIK, Ma nem utalunk! NEpTUNKOLJ! M35- Délvidék, EHÖK.

A résztvevő csapatok emléklapot, az I., II., és III. helyezett csapatok kupát és oklevelet vehettek át, valamint ajándékcsomag jutalomban részesültek.
A legjobb szakácsok sorrendben: KáposztÁSZOK, Kavargó Kanál Kommandó és KÁKposzták.

Különdíjban részesült a KTI - ZöldÍzek Intézete, akik elnyerték a „Kenyérkiálynő” címet a legfinomabb házikenyérért.
Az eseményen tombola is volt, melyre összesen 230 ezer forint gyűlt össze. A teljes bevételt a Zizegők Óbudai Egyetem munkahelyi bölcsőde fejlesztésére fordítja az egyetem.
