Már csak pár nap és kezdődik az EFOTT fesztivál!

Július 10-én kezdődik az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, melynek az Óbudai Egyetem a házigazdája. A szervezők a fenntarthatóságot, környezetvédelmet, az alternatív energia-felhasználást és innováció kérdéskörét helyezték a fókuszba. A teljes kikapcsolódás mellett számos hasznos, fiatalok megszólító, különleges előadásra, foglalkozásra számíthatnak a fesztiválozók az ÓE-VERSUMBAN is, a fesztivál területén.

Már a rendezvény első napjára, július 10-re a vállalkozókedvűeket egy közös biciklitúrára invitálja az ÓE. A túraútvonal Gárdonyból indul, székesfehérvári megállóval, ahová várhatóan 11 óra körül gurulnak majd be a résztvevők. Székesfehérváron is lesz lehetőség csatlakozni a túrához, melyet a jegyváltás során kell előre jelezni a szervezők felé. Az út végén közösen fog megérkezni mindenki a végállomásra, Sukoróra a fesztiválra, megkezdve ezzel az egy héten át tartó szórakozást.

Az idei felhozatal még színesebb lesz a múltbéliekhez képest, hiszen az ÓE saját univerzuma, az ÓEVERSUM is kitárja kapuit a fiatalok számára.
Ha a nap első italát egy kis testmozgás után szeretnék csak bedobni a fesztiválozók, itt lehetőségük lesz technojógával vagy az erősebbek ViS RAPID erősítő edzéssel is indíthatják a napot.

Napközben a Civil színpadon számos érdekfeszítő előadás meghallgatására lesz lehetőség a startupok bemutatásától kezdve a mesterséges intelligenciák fejlődésén keresztül, a befolyásolás művészetén át, egészen a kemoterápia vizsgálatáig, emellett mérnöki-, művészeti-, és életviteli beszélgetések, előadások sokaságával készülnek a szervezők.

A sportkedvelők betekintést nyerhetnek a versenysportok világába, hiszen az ÓE e-sport sarokkal is készül, ahol a kikapcsolódni vágyók szabadon játszhatnak különböző játékokkal. Az ÓEVERSUM-on belül a Forma-1 rajongóknak lehetősége lesz kipróbálnia, milyen gyorsan tudnak kereket cserélni az egyetem saját fejlesztésű versenyautóján.

A fesztiválozóknak a telefonjaik töltöttsége miatt sem kell aggódniuk, hiszen az áram forrásunk nagyrészét a SmartFlower napelemek biztosítják, melyek a napot követve gyűjtik az energiát.

Az ÓE-s szervezőgárda egy mobil alkalmazással is készült az ÓE X EFOTT APP-al, melynek használatával a fesztivál alatt a használói számos kedvezményre lesznek jogosultak, mint például 30%-os kedvezmény a buszjegyre, italkuponokra az ÓE FOOD TRUCK-ban, ételkuponra az ÓE BÁR-ban, továbbá nyereményjátékokon is részt tudnak venni az app birtokosai. További, különleges funkciója, hogy rendelkezik egy térképpel, amely lefedi az egész fesztivál területét minden fontos helyszínnel, és ez még nem minden, hiszen nemcsak, hogy meg lehet rajta osztani a saját lokációt másokkal, de még a saját sátor helyét is be lehet rajta jelölni, hogy bármikor könnyedén vissza tudjanak találni a pihenni vágyók a sátrak sokasága között is.

Mindenkit várunk az EFOTT-on!

Az EFOTT egy 1976-ban alapított nyári zenei fesztivál, Magyarország egyik legrégibb ilyen jellegű rendezvénye. Napközben előadások, workshopok, sportolási lehetőségek és programok százai várják az érdeklődőket.

(Az alkalmazás linkje később érkezik, addig is friss információk az Óbudai Egyetem és az EFOTT facebook és instagram oldalán találhatók.)
Frissítve: 2024.07.05.

Legfrissebb cikkek