ÓE-s csapatok is bekerültek a HSUP programba!

Két csapat is bekerült az Óbudai Egyetemről a Hungarian Startup University Program 15 legpiacképesebb projektje közé.

A Hungarian Startup University Program (HSUP) Magyarország első, felsőoktatási szintű, a startupok világával kapcsolatos képzése. A HSUP célja, hogy a magyar egyetemisták modern vállalkozói tudást és innovatív gondolkodásmódot sajátítsanak el, továbbá megismerjék a startupok működését. A képzés egy új, közös oktatási platformon keresztül történik a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szervezésében.

Az idei évben 65 hallgató kezdte meg a HSUP II. részét az Óbudai Egyetemen, akik közül 27 hallgató részesült hallgatói ösztöndíjban. 2024-ben országosan összesen 180 projekt indult el a HSUP keretében, ebből 167 került a bírálóbizottság elé értékelésre, akik 15 ötletet tartottak a legpiacképesebbnek. A kiemelt csapatok minden tagja 1.000.000 forint ösztöndíjban részesül, és részt vehetnek a Demo day-en, ahol befektetőknek és inkubátoroknak mutathatják be elképzeléseiket, így akár tényleges külső finanszírozást is szerezhetnek ötletük megvalósításához.

Az Óbudai Egyetem az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ Innovációs Irodája támogatásával fut a HSUP a kezdetek óta, és a csapatokat kiváló mentorok támogatják a felkészülés során. A projektjek közül az alábbi két csapat kapott lehetőséget a pitchelésre az idei Demo Day-en:

BioGreen SmartVeggieTower

Taneja Parvesh, Szabó Hedda, Polgár Patrik Zoltán

Feral Drones

Farkas Csaba, Bársony Anna, Floch Kristóf Zoltán

Az eseményen más csapatok tagjaként további 5 hallgató vesz részt az Óbudai Egyetemről.

További innovációt támogató programok: Proof of Concept, Leginnovatívabb szakdolgozat 2024

Elérhetőség: innovacio@uni-obuda.hu

https://hsup.nkfih.gov.hu/

https://innovacio.uni-obuda.hu/

Frissítve: 2024.07.02.

Legfrissebb cikkek