MTA Kiváló Kutatóhely elismerés a MASSVENTIL-labornak

Az orvostechnikai iparban egyedüliként a MEDICOR Zrt. – az Óbudai Egyetem stratégiai partnere – M-PIC és MASSVENTIL fejlesztési laborja elnyerte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Kiválónak Elismert Kutatóhely minősítését. A kiemelkedően magas színvonalú tudományos munkáért odaítélt elismerést Dr. Steiner Arnold elnök-vezérigazgató vette át az MTA székházában május 22-én.

Az MTA első alkalommal adományozta az elismerést vállalkozásoknak. Hétszázezer hazai cégből csupán hét kapta meg a rangos szakmai minősítést, az orvostechnikai iparban egyedüliként a MEDICOR Zrt. részesült a kitüntetésben. Az MTA Kiváló Kutatóhely címet az újszülött-gyógyászati fejlesztésért és a MASSVENTIL krízis kórházi rendszerrel kapcsolatban végzett kutatásokért kapta meg a cég, és a következő öt évre szól.

A MEDICOR Zrt. az Óbudai Egyetem kutatásfejlesztési bázisára építve és szakmai támogatásával indította el a krízismobil-kórház- és lélegeztetőrendszer-fejlesztést magában foglaló MASSVENTIL-projektet, amelyből a közelmúltban lezáruló engedélyezési folyamatot követően termék született. A gyártás el is indult a Medicor Elektronikai Zrt. új üzemcsarnokában. Az egyetem és az egyik legnagyobb hazai orvostechnikai eszközök és készülékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó vállalat stratégiai együttműködésének részeként Közép-európai Orvostechnikai Innovációs Kiválósági Központ is létesül hamarosan.

A MEDICOR Zrt. kiemelt projektje továbbá az újszülött-koraszülött csecsemők életben maradását és életminőségének javítását célzó fejlesztés is, amelynek során a nagyon kis súlyú (500 gramm) újszülöttek életben maradási esélyeinek növelését és minőségi túlélését segítő ipari kutatást, innovációt valósított meg.

A MASSVENTIL mobilkórház- és lélegeztetőrendszer

A díjat Prof. Dr. Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke (a képen balra) és Prof. Dr. Hunyady László, az MTA Kutatóhelyeket Működtető Tanács elnöke adta át Dr. Steiner Arnoldnak (középen)



A könnyen költöztethető kríziskórház – összecsukható konténerekben – szükség szerinti helyen gyorsan felállítható 12-18-24 ággyal a mobil ágysávon elhelyezett készülékekkel, ha kell mobil műtővel és laborral kiegészítve. A válságos helyzetekre, katasztrófákra kifejlesztett, kórházon kívüli környezetben is használható rendszer enyhíti a személyzet leterheltségét, zárt rendszere akadályozza a akadályozza a vírusok terjedését, illetve csökkenti a tömeges betegellátás fajlagos költségeit.

 

 
Frissítve: 2024.05.23.

Legfrissebb cikkek