Tanfolyam STEM-tanároknak

Természettudományt tanító általános vagy középiskolai pedagógusok számára indít 30 órás akkreditált továbbképzést az Óbudai Egyetem STEM Irodája. A továbbképzés célja, hogy a résztvevők számára olyan gyakorlatorientált, élményalapú tanulási lehetőséget teremtsen, amelynek során változatos pedagógiai és módszertani eszközöket, újdonságokat ismerhetnek meg és próbálhatnak ki, melyeket a mindennapi STEM tanítási gyakorlatukban alkalmazhatnak.

Időpont: 2024. szeptember 13–október 25.
5 pénteki alkalom/egész napos elfoglaltság (9:00-16:00)

Tervezett helyszín: Óbudai Egyetem, Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar (1081 Budapest, Népszínház u. 8.)

Résztvevők: Elsősorban integrált természettudományt tanító általános vagy középiskolai tanárokat várunk; a képzés ajánlott minden STEM tantárgyat (természettudomány, technológia, mérnöki tudományok, matematika) tanító pedagógus számára is.

Szervező: Óbudai Egyetem STEM Iroda

Költség: A képzés a résztvevők számára ingyenes.
A továbbképzés költségeit az Európai Unió RRF-2.1.2-21-2022-00019 - 'Gyakorlatorientált képzésfejlesztés az Óbudai Egyetemen az Ipar 4.0 jegyében' című projektből az Óbudai Egyetem finanszírozza. Vállalati támogató partnerünk az ASURA Technologies Zrt.

A továbbképzés végén a résztvevők ajándékba kapják a képzés során megismert, saját tanítási gyakorlatuk során azonnal használható applikáció/ szoftver egyikének éves előfizetését.
A továbbképzés célja, hogy a résztvevők számára olyan gyakorlatorientált, élményalapú tanulási lehetőséget teremtsen, amelynek során változatos pedagógiai és módszertani eszközöket, újdonságokat ismerhetnek meg és próbálhatnak ki, melyeket a mindennapi STEM tanítási gyakorlatukban alkalmazhatnak.

Cél, hogy a résztvevők képesek legyenek a tanulók számára motiváló tanórákat tartani, és fel tudják kelteni a tanulók érdeklődését a STEM életpályák iránt. Cél továbbá olyan szakmai műhely teremtése, amelyben a STEM oktatásban felhasználható, a diákok tanulási motivációját növelő, innovatív tanítási eszközök, tanítási segédletek születnek.

A továbbképzés témái:

  • Gamifikáció a tanulói motiváció erősítéséért

  • Játékosítás a STEM oktatásban

  • Iskolán kívüli foglalkozások, helyszínlátogatások az élményalapú oktatásért

  • Mesterséges intelligencia a STEM oktatásban


Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 20.

JELENTKEZÉS

 

Frissítve: 2024.05.21.

Legfrissebb cikkek