Kilencmillió forinttal támogatta az ÓE a székelyudvarhelyi kollégium károsultjait

Az Óbudai Egyetem által még decemberben felajánlott 5 millió forint mellé március végéig újabb 4 millió forint gyűlt össze a munkatársak, külsős magánszemélyek, cégek felajánlásával. Eddig összesen kilencmillió forinttal támogatta az egyetem a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumában múlt év végén történt súlyos baleset érintett diákjait és az áldozatok családtagjait – tájékoztatott Prof. Dr. Kovács Levente, az egyetem rektora.

Prof. Dr. Kovács Levente emlékeztetett: az Óbudai Egyetem a tavaly decemberi Székelyudvarhelyen történt tragédia áldozatainak megsegítésére és a károk enyhítésére jótékonysági gyűjtést indított.  Kezdeményezésük sikeresnek és példamutatónak bizonyult. Az adományszámlára jelentős számban munkatársak, magánszemélyek és cégek is tettek felajánlást. - A januártól március végéig összegyűlt újabb támogatást egy összegben utaltuk át a Tamási Áron Véndiák Egyesületnek, hogy szükség szerint juttassa el a károsultak számára, illetve a helyreállítási munkálatok előkészítésére – tette hozzá a rektor.

Az Óbudai Egyetem az elsők között sietett a segítségünkre – hangsúlyozta Dimény Zsolt, az egyesület elnöke, aki arról adott tájékoztatást, hogy prioritásként kezelték a tragédiában érintett diákok és családok segítését. Egyeztetve a gimnázium Vezetőtanácsával az elhunyt gyermekek családjainak támogatása mellett az érintett 42 diákhoz eljuttatták a beérkező adományokat, melyből személyes tárgyaikat pótolták, laptopokat, ruhákat, könyveket vásároltak.

(Fotó: MTI)
Frissítve: 2024.04.18.

Legfrissebb cikkek