Elindult a Pannónia Program! Március 10-ig lehet jelentkezni!

Az Óbudai Egyetemen március elsejétől indult a jelentkezés a Pannónia Ösztöndíjprogramra. A mobilitási pályázat révén számos külföldi egyetemen szerezhetnek értékes tapasztalatokat és életre szóló élményeket a hallgatók. A program a nemzetközi tapasztalatok és ismeretek megszerzését ösztönzi, továbbá a jelentkezők támogatott keretek között tanulhatnak és szerezhetnek szakmai gyakorlatot a világ számos országában.

Rövid és hosszú távú mobilitási programokra lehet jelentkezni már a 2024/2025-ös tanév őszi félévére. Első alkalommal március 10-éig lehet pályázni.

Számos előnnyel jár a Pannónia Programmal külföldön tapasztalatokat szerezni. Ilyen például a teljes kreditelismerés, így a kiutazó hallgatónak biztosan nem kell félévet halasztania. Biztonságot adhat az is, hogy nem kell tartani az önköltséges képzésbe való átsorolástól sem, ott folytathatják a tanulmányokat, ahol éppen tartottak. Azok az ÓE- hallgatók, akik a Pannónia Program keretében vesznek részt külföldön részképzésben vagy szakmai  gyakorlaton, tíz plusz tokent, számos kedvezményre jogosító virtuális fizetőeszközt is kapnak, illetve plusz öt kredit jár majd egy szabadon választható mobilitási tantárgyért.

A korábbiakhoz képest magasabb, havi 350 000-400 000 forintos ösztöndíjhoz kisegítő támogatások is járhatnak, hosszú távú mobilitás esetén havi 100 000, rövid távú mobilitás esetén pedig napi 2500 forint. A Pannónia Ösztöndíjprogram első ütemében a 2024/2025. tanév őszi félévi hosszú távú mobilitásra (2 hónaptól 3 vagy 5 hónapig) lehet jelentkezni.

Az Óbudai Egyetem partneregyetemeinek egyikén nyílik lehetőség részképzésben részt venni (tanulmányok) külföldi egyetemen, cégnél, szakmai szervezetnél vagy nonprofit szervezetnél szakmai gyakorlatot vagy kutatási tevékenységet lehet teljesíteni.

Bármely képzési szintről, bármilyen munkarendben tanuló hallgató pályázhat. Részképzést teljesíteni az Óbudai Egyetem egyik partneregyetemén lehet.

Jelentkezési határidők


Részképzés: 2024. március 10. vasárnap, 23.59 óra (a pályázati felület 2024. március 1-jén nyílt meg)

Szakmai gyakorlat: folyamatosan, legkésőbb a szakmai gyakorlat kezdő napja előtt 2 hónappal be kell nyújtani a pályázatot.

Hosszú, kutatási célú mobilitás: folyamatosan, legkésőbb a mobilitás kezdő napja előtt 2 hónappal be kell nyújtani a pályázatot.

A Pannónia Ösztöndíjpályázatról az alábbi linken található bővebb információ.

Frissítve: 2024.03.04.

Legfrissebb cikkek