Diplomaátadó a Salgótarjáni Képzési Központban

2024. február 16-án tartotta az Óbudai Egyetem (ÓE) Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely (SKKK) diplomaátadó ünnepségét. Az ünnepi rendezvényt először rendezték a mára már teljesen belakott új épületükben a Neumann János Informatikai Kar (NIK) mérnökinformatikus alapképzésében végzett hallgatók számára. A most mérnökké fogadott fiatalokkal együtt 2019. óta 33 fiatal szerzett helyben diplomát.

Az egyetem zászlaja és az elnökség bevonulását követően Dr. Eigner György a NIK dékánja köszöntötte a végzősöket. Kiemelte, hogy a diploma megszerzésével a fiatalok belépőt kaptak a mérnökök izgalmas, kihívásokban gazdag világába. De a tanulás folyamata ezzel nem ér véget, sőt, most kezdődik el csak igazán. A fiatalok által választott szakra kiváltképp igaz, hogy a tovább- és az önképzés elengedhetetlen a helytálláshoz a mai gyorsan, változó világban.

Prof. Dr. Gulácsi László tudományos rektorhelyettes tolmácsolta Prof. Dr. Kovács Levente rektor üdvözlő szavait. Utalt arra, hogy az Óbudai Egyetem a világ legjobb 1200 felsőoktatási intézménye között kapott ismét helyet a 2024-es ranglistán, így továbbra is a világ legjobb 4 százalékát tömörítő „elitegyetemek” között foglal helyet.

A hazai intézmények között – kutatás tekintetében pedig a V4 régióban – idén is az Óbudai Egyetemet ítélték a legjobb magyar műszaki egyetemnek, ami a nemzetközi kilátásokat tekintve is a legjobb hazai egyetemek közé sorolja az Óbudai Egyetemet.

Beszélt az ÓE társadalmi szerepvállalásáról is, arról a misszióról, amelynek köszönhetően Salgótarjánban is létrejöhetett a kihelyezett egyetemi képzés. Köszönte a salgótarjáni önkormányzat támogató segítségét.

Ezt követően Fekete Zsolt polgármester gratulált a végzett hallgatóknak, egyben megfogalmazta a város szempontjából kiemelt helyet elfoglaló egyetemi képzés szerepét.

Székyné dr. Sztrémi Melinda a SKKK igazgatója köszönetet mondott az egyetem és a kar vezetésének, az oktatóknak, az önkormányzatnak és a hallgatók szüleinek azért a segítségért, mely hozzásegítette a fiatalokat a diploma megszerzéséhez.

A végzősök nevében Romhányi Patrik búcsúzott az egyetemi évektől, az oktatóktól és az intézménytől.

A diploma átvételét és a mérnöki fogadalomtételt követően a Madách Imre Gimnázium tanulói köszöntötték ünnepi műsorral a friss diplomásokat: Gyurkó Dániel vasvári verbunkot, Nagy Tamara pedig a Bikini: Közeli helyeken c. dalát adta elő saját gitárkísérettel.

A salgótarjáni diplomás mérnökinformatikusok Arany János üzenetét kapták útravalóul: építsenek egy szebb holnapot, bízva abban, hogy a SKKK szlogenje jegyében továbbra is helyben építik a jövőjüket a most végzett fiatalok.
Frissítve: 2024.02.20.

Legfrissebb cikkek