Új mobilitás, még több lehetőség

A nemzetközi tapasztalatok és ismeretek megszerzését támogatja a Pannónia Ösztöndíjprogram – hívta fel a figyelmet Prof. Dr. Kovács Levente. Támogatott keretek között tanulhat és szerezhet szakmai gyakorlatot a világ számos országában az Óbudai Egyetem minden hallgatója – tette hozzá a rektor, aki elmondta, hogy rövid és hosszú távú mobilitási programokra lehet jelentkezni már a 2024/2025-ös tanév őszi félévére. Első alkalommal március 10-éig lehet pályázni. A Nemzetközi Oktatási Iroda február 16-án tart részletes tájékoztatót a Teamsen keresztül.

A Pannónia Ösztöndíjprogramot az eddigi mobilitási lehetőségekhez képest jóval rugalmasabb és sokkal jobban illeszkedik a hallgatói igényekhez – fogalmazott Prof. Dr. Kovács Levente hozzátéve, hogy számos előnnyel jár a Pannónia Programmal külföldön tapasztalatokat szerezni. Ilyen például a teljes kreditelismerés, így a kiutazó hallgatónak biztosan nem kell félévet halasztania, de hasonlóan biztonságot adhat az is, hogy nem kell tartani az önköltséges képzésbe való átsorolástól sem, ott folytathatják a tanulmányokat, ahol éppen tartottak. A rektor az előnyök ismertetve ejtett szót a nyelvi kompetenciát igazoló kreditekről, valamint a nyelvi kritériumtárgy teljesítése alól is mentesülés lehetőségét. Azok az ÓE-hallgatók, akik a Pannónia Program keretében vesznek részt külföldön részképzésben vagy szakmai  gyakorlaton tíz plusz tokent, számos kedvezményre jogosító a virtuális fizetőeszközt is kapnak, illetve plusz öt kredit jár majd egy szabadon választható mobilitási tantárgyért.

A korábbiakhoz képest magasabb, havi 350 000-400 000 forintos ösztöndíjhoz kisegítő támogatások is járhatnak, hosszú távú mobilitás esetén havi 100 000, rövid távú mobilitás esetén pedig napi 2500 forint.

A most induló Pannónia Ösztöndíjprogram első ütemében a 2024/2025. tanév őszi félévi hosszú távú mobilitásra (2 hónaptól 3 vagy 5 hónapig) lehet jelentkezni.

Az Óbudai Egyetem partneregyetemeinek egyikén lehet részképzésben részt venni (tanulmányok) külföldi egyetemen, cégnél, szakmai szervezetnél vagy nonprofit szervezetnél szakmai gyakorlatot vagy kutatási tevékenységet lehet teljesíteni.

Bármely képzési szintről, bármilyen munkarendben tanuló hallgató pályázhat. részképzést teljesíteni az Óbudai Egyetem egyik partneregyetemén lehet.

Jelentkezési határidők

Részképzés: 2024. március 10. vasárnap, 23.59 óra (a pályázati felület 2024. március 1-jén nyílik meg)

Szakmai gyakorlat: folyamatosan, legkésőbb a szakmai gyakorlat kezdő napja előtt 2 hónappal be kell nyújtani a pályázatot.

Hosszú, kutatási célú mobilitás: folyamatosan, legkésőbb a mobilitás kezdő napja előtt 2 hónappal be kell nyújtani a pályázatot.

A Pannónia Ösztöndíjpályázatról bővebben az alábbi linken olvashatsz:

https://uni-obuda.hu/pannonia-osztondijprogram

A Nemzetközi Oktatási Iroda munkatársai 2024. február 16-án 9 órától a Teams-en keresztül adnak tájékoztatást, ehhez az alábbi linken lehet csatlakozni.

https://bit.ly/oepannonia24ösz

 

Világot látni, egy másik országot, egy külföldi egyetem képzéseit megismerni nemcsak nagy kaland, de tudásunk olyan tapasztalatokkal bővülhet, amely későbbi munkánkat is segítheti.

Arra bátorítok mindenkit, hogy ismerje meg az új mobilitási programot, és éljen a pályázat adta lehetőségekkel – tette hozzá Prof. Dr. Kovács Levente.
Frissítve: 2024.02.13.

Legfrissebb cikkek