Mindig magasabbra! Szerezz mesterdiplomát!

Az Óbudai Egyetemen 23 mesterképzés, ezen belül 9 új szak közül választhatnak azok, akik tovább szeretnék mélyíteni az alapképzésen megszerzett tudásukat. Megéri időt és energiát fordítani a továbbtanulásra, hiszen speciális ismeretekre, tudásra tehetünk szert, mely új kapukat nyit meg számunkra a munkaerőpiacon. Akárcsak az alapképzés esetében MSc-re is február 15-ig lehet jelentkezni.

Az alapképzésben szerzett tudást magasabb szintű ismeretekkel egészíthetjük ki. Erre tökéletesen megfelelő megoldás a mesterképzés. A korábbi osztatlan struktúrához képest a bolognai rendszerben nagyobb mozgásteret jelent a pályamódosításra, mivel az eredetitől akár eltérő tudományterületen is folytathatjuk tanulmányainkat, ha az alapképzésben tapasztaltak alapján inkább váltanánk. Statisztikai adatok alapján a mesterképzésen végzettek gyorsabban, illetve szignifikánsabb magasabb kezdőbérrel tudnak elhelyezkedni, mint az alapképzésről kikerülők. Emellett a mesterképzés elvégzése a doktori iskolába történő belépés feltétele is.

Mesterképzések az Óbudai Egyetemen

Népszerű képzések: alkalmazott matematikus, biztonságtechnikai mérnöki, építész, gazdaságinformatikus, geoinformatika, gépészmérnöki, ipari terméktervező mérnöki, könnyűipari mérnöki, mechatronikai mérnöki, mérnökinformatikus, tanári (2 félév mérnöktanár), tanári (3 félév mérnöktanár), vállalkozásfejlesztés, villamosmérnöki.

Új szakok: adattudomány, fenntarthatósági energetikai mérnöki, hadiipari mérnöki, infrastruktúra-építőmérnöki, kiberbiztonsági mérnöki, kórháztechnikai és orvostechnikai mérnöki, környezetmérnöki, marketing, sportközgazdász,

Mesterképzés

Mesterképzéseinkre az általános felvételi eljárás keretében lehet bekerülni, a jelentkezés feltétele az alapdiploma megléte. Nemcsak közvetlenül az alapképzéshez tartozó mesterképzésben lehet folytatni a tanulmányokat, van mód a váltásra és várjuk a más felsőoktatási intézményekben alapdiplomát szerzetteket is. A mesterképzésben mesterfokozat (MSc/MA) szerezhető, amely a második felsőfokú végzettségi szint. Itt az alapképzésben szerzett tudás elmélyítésére, specializálására nyílik lehetőség. Mesterképzéseinken 120 kreditet kell megszerezni a 4 féléves képzési idő alatt. A mesterdiplomát megszerzők a doktori képzésben folytathatják tanulmányaikat.

Mesterképzés az Óbudai Egyetemen – műszaki, informatikai, gazdaságtudományok, természettudományi és pedagógiai területeken: https://felveteli.uni-obuda.hu/mesterre-jelentkezem/

 
Frissítve: 2024.02.12.

Legfrissebb cikkek