Újabb szakokra lehet jelentkezni!

Ismét bővült a képzési kínálat az Óbudai Egyetemen. Az újabb szakokra a központi felvételi eljárás keretében február 15-ig lehet jelentkezni. A most megjelent Felsőoktatási felvételi tájékoztató kiegészítő kötetében részletes információk találhatók a választható képzésekről.

Ebben az évben az alap- és osztatlan képzések esetében a bemeneti feltételek változása miatt a folyamatos tájékozódásnak különösen nagy jelentősége van, hiszen az egyetemek, főiskolák eltérő módon határozzák meg a pontszámítás egyes elemeit és azt, hogy milyen eredményekért, teljesítményért adnak intézményi pontokat.
Az Óbudai Egyetem ismét bővítette képzési kínálatát
A Ceglédi Szakképzési Centrumban is elérhetők a Keleti Károly Gazdasági Kar gazdálkodási és menedzsment Felsőoktatási Szakképzésben (FOSzK), gazdálkodási és menedzsment alapképzés (BSc), kereskedelem és marketing (marketingkommunikáció) FOSzK, kereskedelem és marketing BSc szakok, levelező tagozaton.
Meglévő szakok újabb munkarendben választhatóak az idei felvételi eljárásban: a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon kiberbiztonsági mérnöki BSc levelező, valamint a Neumann János Informatikai Karon mérnökinformatikus MSc levelező képzésre is lehet jelentkezni.
Bővült az érettségi pont számítására választható tárgyak listája a gazdaságtudományok képzési terület szakjainál (a gazdálkodási menedzsment, kereskedelem és marketing esetében), bekerült a történelem és a földrajz tantárgy. Továbbá ugyanezeken szakokon két idegen nyelv is választható érettségi pont számítására.
Érdemes tanulmányozni a jelentkezési szabályokat, a pontszámítást érintő bemeneti feltételeket, hiszen a változások hatással lehetnek a jelentkezési szándékra, a kiválasztott intézményre, szakra.
Jelentkezési határidő: 2024. február 15.
A szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre legkésőbb 2024. február 15-én éjfélig lehet jelentkezést benyújtani az E-felvételiben. Az E-felvételi felületére csak az Ügyfélkapun keresztül lehet belépni.
A jelentkezés ingyenes, ha 3 szakra (állami ösztöndíjas, önköltséges formában) jelentkezik valaki. Amennyiben ezen túl további képzéseket kíván megjelölni (legfeljebb még 3 helyet lehet), akkor kiegészítő eljárási díjat kell fizetnie: bankkártyás fizetéssel vagy átutalással.
A jelentkezési határidő egyben az eljárási díj befizetésének (ha van), illetve a jelentkezés lezárásának (hitelesítésének) is határideje.
Frissítve: 2024.02.05.

Legfrissebb cikkek